Ingezonden persbericht


Media Totaal bekroont drie geavanceerde oplossingen van Samsung

DVD-speler, LCD-monitor en mobiele telefoon van Samsung winnen Media Totaal Awards

Delft, 4 april 2005 - De DVD-speler HD945, de SyncMaster 193P+ en de mobiele telefoon D500 van Samsung zijn bekroond met een Media Totaal Award. Media Totaal, het toonaangevende magazine over consumentenelektronica, reikt jaarlijks awards uit voor de beste, mooiste en slimste producten. De jury roemt de HD945 als 'moderne speler die veel méér kan' dan de gebruikelijke DVD-spelers, terwijl de SyncMaster 193P+ is onderscheiden als 'mooie, maar ook uiterst geavanceerde LCD-monitor'. Met de mobiele telefoon D500 spreekt Samsung volgens Media Totaal 'de taal van zijn directe doelgroep'. De jury heeft de D500 dan ook tot 'trendy allrounder' gekroond.

Volgens de jury maakt de Samsung DVD-HD945 duidelijk dat een moderne DVD-speler veel méér kan dan alleen een DVD-film in Dolby Digital dan wel DTS naar televisie en Home Cinema installatie sturen. "Het koppelen van beeld verloopt niet alleen via het analoge Component Video dan wel Scart, maar ook via HDMI, waarbij tegelijk meerkanaals geluid zijn digitale weg vindt. Voor het beste geluid kunt u overigens een Super Audio CD of DVD-Audio laden. Want ook dáárvoor is de '945' geschikt: voor het afspelen van zowel SACD als DVDAudio. Met een wel heel verrassend prijskaartje als extra bonus," zo stelt Media Totaal in het juryrapport.

Met de SyncMaster 193P+ formuleert Samsung volgens de juryleden voor het tweede achtereenvolgende jaar een doeltreffend antwoord op de vraag naar een mooie, maar ook uiterst geavanceerde LCD-monitor. "Het design dat debuteerde bij de bekroonde voorloper is nog steeds verbluffend in al zijn eenvoud en de flexibele instelbaarheid blijft een schoolvoorbeeld voor de directe concurrentie. Het 19" grote scherm heeft inmiddels wel een bijna verdubbelde contrastomvang en een nóg grotere lichtsterkte, terwijl de toch al hoogwaardige kwaliteit van zowel analoge als digitale aansluitingen nog verder verbeterd is. De 'responsetime' van 8ms is voldoende om hinderlijk na-ijlen effectief tegen te gaan," aldus de jury van de Media Totaal Awards.

Ook over de Samsung mobiele telefoon D500 zijn de juryleden enthousiast. "Wie de taal van zijn directe doelgroep spreekt, is succesvol. Samsung bewijst dat met de D500 eens te meer. Het gebruiksvriendelijke 'Intenna Slide Up'-concept betekent in de praktijk een ingebouwde antenne en een goed bedienbaar toetsenbord dat pas vrijkomt als het kleurendisplay naar boven is geschoven. De ingebouwde 1,3 MegaPixel digitale camera met flits maakt hoogwaardige 'snapshot' kiekjes mogelijk en het bijgeleverde externe luidsprekertje is prettig voor het ook zonder oordopjes kunnen genieten van MP3-muziek. Dat de D500 ook elders in de wereld dienst kan doen en agendawerk niet schuwt, kroont hem tot een trendy 'allrounder'."

De DVD-speler DVD HD945 is per direct verkrijgbaar voor ¬ 249,00 inclusief B.T.W.

De SyncMaster 193P+ wordt eind mei verwacht. De adviesverkoopprijs bedraagt ¬ 649,00 inclusief B.T.W.

De mobiele telefoon D500 is per direct verkrijgbaar voor ¬ 469,00 inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 123.000 medewerkers actief op 93 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 120 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.