Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 4 april

Alkmaar 04-04-2005 - 14.30 uur

Fietser gewond na val.

Limmen, zondag 3 april 2005.

Zondagmiddag raakte een 74-jarige man uit Limmen gewond na een val met zijn fiets. De man reed over de Oosterzijweg toen hij door onbekende oorzaak ten val kwam. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Heerhugowaard, zondag 3 april 2005.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de kruising van de Provincialeweg N242 met de Westtangent. Hierbij werd een fietser, een 58-jarige man uit Heerhugowaard, aangereden door een personenauto bestuurd door een 21-jarige inwoner van Zuid-Scharwoude. De fietser raakte daarbij gewond. Zowel de fietser als de bestuurder van de auto claimen dat zij groen licht hadden op het moment dat zij het kruisingsvlak opreden. De politie wil graag in contact komen met getuigen die opheldering kunnen geven over de juiste toedracht van het ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-88454 (lokaal tarief).

Buitenboordmotoren en gereedschap gestolen

Nieuwe Niedorp, zondag 3 april 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een schuur achter een woning aan de

Schulpweg. Men kwam in de schuur door het vernielen van een raam. Volgens de bewoner werd er elektrisch gereedschap en een buitenboordmotor uit de schuur weggenomen. Daarnaast bleek dat vanaf een boot die achter de woning in het water lag, eveneens de buitenboordmotor was verdwenen.

Illegale radiozender uit de lucht gehaald.

Zwaag, zondag 3 april 2005.

Zondagmiddag werd, in samenwerking met een medewerker van het Agentschap Telecom (voorheen RVD) een illegale zender gepeild in een woning aan de Korenbloem. In de woning werd zendapparatuur aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Tegen de bewoner en eigenaar van de apparatuur is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren.

Den Helder, zondag 3 april 2005.

Zondagavond werd een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Duinroosstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 695 ug/l. dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit vele alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Bromfietser ernstig gewond bij aanrijding

Hoorn, zondag 3 april 2005.

Zondagavond omstreeks 23.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Keern met de Slotenmaker tussen een bromfiets en een personenauto. Hierbij raakte de bestuurder van de bromfiets gewond. De bestuurder van de personenauto is na het ongeval doorgereden.

De bromfiets werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Hoorn. Hij reed over de Keern en wilde linksaf de Slotenmaker oprijden. Hierbij werd hij aangereden door een personenauto. De bromfietser raakte daarbij gewond aan arm, been en rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. Getuigen zagen dat de bestuurder van de personenauto even uitstapte en naar het slachtoffer keek. Vervolgens is hij weer in zijn auto gestapt en weggereden. De man reed in een roodkleurige auto waarvan geen kenteken en/of merk bekend is. Andere getuigen spreken over een witte auto die bij het slachtoffer heeft stil gestaan. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval of naar mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder van de rode en/of witte personenauto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker op heterdaad betrapt.

Hoorn, maandag 4 april 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 25-jarige man uit Hoorn aangehouden in een bedrijfspand aan de Rijnweg. Een getuige had gezien dat de man een raam van het pand vernielde en vervolgens naar binnen was gegaan. Toen de politie ter plaatse kwam bevond de verdachte zich nog in het pand. Nadat de agenten assistentie kregen van een hondengeleider ging men het pand binnen en kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten.

Snelheidscontrole

Grootebroek, maandag 4 april 2005.

Maandagmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Stede Broecweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens de controle passeerden 109 voertuigen het meetpunt. Negen bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. Dit betrof een buitenlander. Hij kreeg een boete opgelegd van 205 euro.

Boten gestolen.

Broek op Langedijk, maandag 4 april 2005.

In de nacht van zondag op maandag werden twee rubberboten gestolen vanuit het water achter de woningen aan de Boeier. Op één van de boten was een buitenboordmotor gemonteerd van het merk Mercury, type 5pk. Gezien het tijdstip van de diefstal en de plaats is het zeer waarschijnlijk dat de diefstallen zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Dierenmishandeling

Enkhuizen, maandag 4 april 2005.

Afgelopen vrijdag werd bij de politie gemeld dat de staarten van drie ponys door onbekenden voor ongeveer 80% waren afgeknipt. De dieren liepen sinds enkele dagen op het terrein van de kinderboerderij in het Wilhelminapark. De politie wil graag in contact mensen die getuigen zijn geweest van deze vorm van dierenmishandeling.

Man spreekt kinderen aan op straat: getuigen gezocht

Heerhugowaard, maandag 4 april 2005.

De afgelopen twee weken hebben zich drie situaties voorgedaan waarbij een man kinderen aansprak Een keer heeft hij een kind gevraagd met hem mee te komen en twee keer heeft hij kinderen gevraagd hem aan te raken. Dit is gebeurd in de Bomenwijk en in de Planetenwijk in Heerhugowaard. De kinderen waren jongens en meisjes onder de tien jaar.

Op zaterdag 12 maart heeft de man rond 17.00 uur kinderen aangesproken op het Schoolplein aan de Plutolaan. Op dinsdag 15 maart rond 20.30 uur sprak hij een kind aan op de Van Necksingel. Op woensdag 30 maart deed hij dat rond 12.00 uur op de Cypressenlaan.

Het gaat om een oudere man met grijs haar en een zwarte bril. Hij draagt vaak een joggingbroek. De man rijdt op een fiets.

De politie is op zoek naar getuigen van een van deze voorvallen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar, telefoon: 0900
-8844.