Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


04 april 2005


Harderwijk - Man mishandelt politieman


De politie heeft op zondag (03-04) rond 04.10 uur een 31-jarige inwoner van Hierden aangehouden voor het mishandelen van een politieman. Het incident gebeurde op Buiten de Bruggepoort. Toen de politieman de dader passeerde kreeg hij opeens een klap tegen zijn hoofd. Met hulp van twee passerende portiers van een naburige horecagelegenheid werd de man meteen aangehouden. De man verklaarde zijn daad door te zeggen dat hij hulp nodig had en op deze manier hoopte te worden aangehouden..


Harderwijk - Inbraak bedrijvenpand


In de avond- en nachturen van zondag op maandag (03/04-04) werd er ingebroken in drie bedrijven die gevestigd zijn in een bedrijvenpand aan de Reaumurstraat. Het toegangshek werd op onbekende wijze geopend. Vervolgens werd een raam geforceerd en een roldeur geopend. In het pand werden toegangsdeuren opengebroken. Ontvreemd werden onder meer een crossmotor, een systeemkast en autoradio's. De goederen werden vermoedelijk vervoerd in een auto van één der bedrijven. Deze auto werd even later elders teruggevonden op het industrieterrein.


Vaassen - Verkeersongeval

Een 74-jarige automobiliste uit Deventer kwam op zaterdag (02-04) rond 11.50 uur in botsing
met een landbouwvoertuig met giertank op de Geerstraat. De vrouw reed over het viaduct van de A50 toen de 37-jarige bestuurder van het landbouwvoertuig uit tegenovergestelde richting naderde. De injector van de giertank nam de nodige ruimte in beslag en bij het passeren probeerde de man zoveel mogelijk rechts te houden waarbij hij de vangrail aan de rechterzijde van de weg raakte. Bij het passeren botste de vrouw tegen de injector en kwam tot stilstand tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg. De auto werd total loss weg-
gesleept door een bergingsbedrijf. Het is niet toegestaan om met een landbouw-motorvoertuig gebruik te maken van de hoofdrijbaan.


Elburg - Diefstal uit horecazaak

Op zondag (03-04) vond er in de vroege ochtenduren een diefstal uit een horecazaak plaats.
De dader heeft mogelijk een valse sleutel gebruikt om binnen te komen. Ontvreemd werd onder meer een geldkistje met inhoud.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --