Gemeente Oirschot

Vertraging in project fietspad - reconstructie Oude Grintweg

Zoals u weet, is de gemeente Oirschot samen met de gemeente Boxtel bezig met de voorbereiding van de aanleg van een fietspad van Oirschot naar Boxtel, en met de reconstructie van de Oude Grintweg zelf. Momenteel is het ontwerpbestemmingsplan gereed en zijn de hoorzittingen hierover in beide gemeenten geweest. Het afronden van het lokale deel van de bestemmingsplanprocedure staat voor april-mei gepland

Het project wordt voor een groot deel met behulp van subsidies gefinancierd. Na recent overleg met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) bleek echter, dat de in de begroting opgenomen SRE-subsidie niet meer beschikbaar is. Het subsidiepotje dat het SRE hiervoor beschikbaar had, is inmiddels opgedroogd. Met andere woorden: er zijn op dit moment onvoldoende financiële middelen beschikbaar om het project Oude Grintweg te kunnen uitvoeren.

De colleges van de gemeenten Boxtel en Oirschot hebben daarom besloten om een pas op de plaats te maken.
Dat betekent concreet dat alle werkzaamheden die door externe bureaus worden uitgevoerd, zoals de grondaankopen en de uitwerking van de bestekken, voorlopig stopgezet worden. Wat níet stopgezet wordt, is het zoeken naar middelen om op een zo kort mogelijke termijn hopelijk al over enkele weken het project tóch te kunnen voortzetten. Ook de bestemmingsplanprocedure zelf wordt gewoon doorgezet, zodat we, als duidelijk is waar de financiële middelen vandaan moeten komen, het project weer zo snel mogelijk op kunnen pakken.