Ingezonden persbericht

Software AG vereenvoudigt XBRL rapportages

partnerovereenkomst met Rivet Software

NIEUWEGEIN, 20050404 -- Nieuwegein, Nederland / Denver, USA, 4 april 2005 - Software AG heeft een partnerovereenkomst gesloten met Rivet Software. De XBRL-rapportageproducten van Rivet Software, die geschikt zijn voor eindgebruikers, worden opgenomen in het Software AG Ditigal Reporting Platform. Door de krachten van beide bedrijven te bundelen komt er één complete oplossing voor XBRL bedrijfsrapportages. Software AG's Digital Reporting Platform (DRP) en Rivet's Dragon Tag stellen financiële professionals in staat om zelfstandig XBRL rapporten te maken, zonder afhankelijk te zijn van specialisten in de back-office. Zo kunnen XBRL rapportages sneller aangepast worden om te anticiperen op regelgeving zoals Sarbanes-Oxley en Basel II.


XBRL
XBRL is de standaard voor het definiëren, uitwisselen en opslaan van financiële informatie voor toezichthouders, beurzen, statistische organisaties, banken en bedrijven. De XBRL standaard maakt het mogelijk om, zonder handmatige tussenkomst, financiële informatie uit verschillende bronnen makkelijk te verzamelen, te vergelijken en uit te wisselen. XBRL leidt tot meer efficiënte, nauwkeurige, transparante en betrouwbare informatieketens.
Veel toezichthouders zullen organisaties verplichten om de informatie aan te leveren volgens de XBRL-standaard. De Belgische belastingdienst stelt XBRL verplicht vanaf 2006, de Nederlandse en Engelse belastingdiensten volgen in 2007. Toezichthouders als de SEC in Amerika, beginnen vanaf april 2005 met het accepteren van XBRL documenten.


Samenwerking
"Gebruikers van het Digital Reporting Platform van Software AG kunnen met Dragon Tag van Rivet eenvoudig zelf XBRL rapportages samenstellen uit financiële gegevens in Microsoft Word- en Microsoft Excel-documenten. Door de complexiteit van XBRL rapportages te verbergen onder het gebruiksgemak van desktop-software kunnen financieel specialisten zelf documenten markeren, herzien, valideren en exporteren." zegt Christian Barrios Marchant, lid van de Raad van Bestuur van Software AG.
"Rivet's partnership met Software AG maakt het voor organisaties mogelijk om sneller en kostenffectiever aan te passen en te complimenteren aan de wereldwijde XBRL standaarden" stelt Mike Rohan, President van Rivet Software.

Zowel Software AG als Rivet Software zijn actieve leden van XBRL International, een internationaal non-profit consortium van meer dan 250 bedrijven, organisaties en overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, onderhoud en adoptie van de XBRL-standaard.




Ingezonden persbericht