Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

Roosendaals verkeersdoolhof

Roosendaal,

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt in Roosendaal het Roosendaals verkeersdoolhof gehouden. Dit is een praktische oefening voor het verkeersexamen voor de leerlingen van de groepen 7 van het basisonderwijs.

Op 5 - 6 - 7 april wordt er in Roosendaal in park Vrouwenhof een verkeersdoolhof uitgezet. Hier wordt vooral de verkeersborden kennis getest. De bijna 30 scholen waarvan de leerlingen uit groep 7 meedoen moeten natuurlijk ook alle andere verkeersregels op het doolhof in acht nemen.

De controleposten houden nauwlettend de verrichtingen in de gaten, zodat de organisatie nadien de uitslagen in een speciaal ontwikkeld computerprogramma kunnen verwerken.

De organisatie die bestaat uit de plaatselijke 3vo afdeling, de gemeente, Edux (sbd) en de nationale jeugdronde zijn zeer blij met dit verkeersdoolhof, dat ieder jaar weer een groot aantal deelnemers kent.

Voor ieder die een kijkje wilt komen nemen vragen we vooraf even contact op te nemen met de voorzitter Patrick Peeters 0165 559016.