Provincie Groningen

Virtueel vliegen over de Ruiten Aa
23 maart 2005

5,7 en 12 april 2005 zijn er informatieavonden over de inrichting van de ecologische hoofdstructuur in Westerwolde. De deelgebiedscomissie Westerwolde en de water- en natuurorganisaties presenteren gezamenlijk het inrichtingsplan voor de natuur langs de Ruiten-Aa en in Bourtange. U bent van harte welkom.

Waar en wanneer?
5 april 20.00 uur in Partycentrum Rendering in Vlagtwedde 7 april 20.00 uur in het Boschhuis in Ter Appel 12 april 20.00 uur in. het dorpshuis te Wedde

Wie?
De Deelgebiedcommissie voor het deelgebied Westerwolde organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer, vereniging Natuurmonumenten, stichting het Groninger Landschap, waterschap Hunze en Aa's, Informatiepunt Landelijk Gebied en de provincie Groningen drie informatieavonden over de Ecologische Hoofdstructuur.

Ecologische Hoofdstructuur
De Ecologische Hoofdstructuur zijn alle bestaande en nieuwe natuurgebieden in Westerwolde die in de toekomst met elkaar worden verbonden.

Vliegen
Doelstelling van de informatieavonden is om de inwoners van Westerwolde de inrichtingsplannen voor de ecologische hoofdstructuur in Westerwolde te laten zien. De Deelgebiedscommisie zal de aanwezigen met een virtueel vliegtuig meenemen op een vlucht over de Ruiten Aa. Op bijzondere plekken zal het vliegtuig landen om de basisinrichtingprincipes uit te leggen. Nadat het vliegtuig geland is kunt u onder het genot van een kopje koffie vragen stellen aan de organisaties die zich voor de natuur inzetten.

Informatie
De stichting Groninger Landschap zal uitleg geven over waarom zij een veetunnel aanleggen in Bourtange. Bij vereniging Natuurmonumenten kunt u de plannen over Ellersinghuizerveld bekijken. Bij Staatsbosbeheer kunt u vragen waarom zij een sloot gaan dempen in Ter Borg .

De natuurorganisaties zijn niet de enige die de natuur kunnen ontwikkelen en beheren. Grondeigenaren kunnen bij het informatiepunt landelijk gebied vragen hoe zij zelf natuur kunnen maken en beheren. Archeologen zullen uitleg geven waarom de oude meanderende beekloop van 1960 hergraven wordt voor de Ruiten Aa. Bij het waterschap Hunze en Aa's kunt u vragen stellen over de veranderingen in het waterbeheer.