ROC Friese Poort


Crea Party 2005 | 29-03-2005

Dinsdag 5 april a.s. organiseert de afdeling Uiterlijke Verzorging van ROC Friese Poort Leeuwarden voor de zesde keer de schoolwedstrijden onder de titel Creaparty 2005. In diverse categorieën zullen deelnemers tegen elkaar uitkomen in wedstrijdverband. Naast kappers- en make-up wedstrijden worden er ook Face Art wedstrijden gehouden. De deelnemers worden daarbij beoordeeld door een deskundige jury. De schoolwedstrijd wordt gehouden op de Wilaarderburen 1 in Leeuwarden en duurt van 18.00 tot ca. 22.00 uur. De avond staat in het teken van het thema Streetlife en Hollywood.

Doel van de schoolwedstrijd is dat deelnemers ervaring opdoen in presentatie- en showtechnieken. Deze elementen worden in het werkveld steeds belangrijker. Bovendien stimuleert de wedstrijd het creatieve denkproces en worden leerlingen getraind te werken in wedstrijdsituaties. Lang haar opsteken, föhnen, make-up en bijpassende kleding worden door de deskundige jury beoordeeld op originaliteit en creativiteit. Op deze avond zal ook de ROC Friese Poort-bokaal worden uitgereikt voor het beste kapperstalent, door deelnemers zelf gekozen.

Tijdens de wedstrijden is er een apart podiumprogramma waarin deelnemers van de afdeling Uiterlijke Verzorging hun talenten laten zien op het gebied van streetdance en zang. Bovendien wordt door een speciaal showteam een demonstratie gegeven. Verder verzorgen de deelnemers een modeshow voor Didi, Basics lingerie, Jiskefetje en Ganesja.

Geïnspireerd op het thema Streetlife wordt dit jaar een uitgebreide Uiterlijke Verzorgingsmarkt georganiseerd met stands/kraampjes, presentaties en demonstraties van verschillende bedrijven. Op deze gezellige markt vind je alles op het gebied van lichaams- haar- en voetverzorging, kleding en sieraden.

Meer info: www.creaparty.nl