Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 5 april, 09.30 uur

De commissie houdt een hoorzitting over het bestemmingsplan Polder Zestienhoven. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren, de zogenoemde zienswijzen, op het bestemmingsplan toelichten. De commissie adviseert de raad of de zienswijzen gegrond of ongegrond zijn.

Na de hoorzitting bespreekt de commissie de aanleg van de rijksweg A4 Midden Delfland en een aantal alternatieven.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 6 april, 09.30 uur

De commissie behandelt het Masterplan Pendrecht, evenals de stand van zaken van de collegedoelstellingen in 2004. De commissie blikt ook terug op het werkbezoek dat ze onlangs aflegde aan de Stadsmarinier van het Oude Westen.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 6 april, 14.00 uur

Aan de orde komt het plan Meer dan Taal Alleen. Het plan is bedoeld om de participatie van allochtone vrouwen in de Rotterdamse samenleving te bevorderen. Omdat zij de sleutelfiguren zijn in o.a. gezinnen, richt het plan zich op moeders en opvoeders. Met Meer dan Taal Alleen wordt versneld uitvoering gegeven aan het nieuwe inburgeringstelsel van minister Verdonk (onder meer Integratie). Verder vergadert de commissie over het actieprogramma Integrale aanpak Antillianen. Daarbij komt ook de afdoening van de motie-Salhi/Kriens over de opvang van Antilliaanse leerplichtige nieuwkomers aan de orde. Het actieprogramma is gericht op een ontwikkeling, waarbij de achterstandspositie van Antillianen afneemt.

Commissie voor Middelen

Donderdag 7 april, 09.30 uur

De overlegvergadering staat geheel in het teken van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). De commissie neemt de voortgangsrapportage over het ICT-beleid van de gemeente door, discussieert over de organisatie van de ICT en bespreekt het gebruik van de gemeentelijke website.

Andere discussiepunten waar de commissie zich over buigt zijn de ICT-faciliteiten, zoals een draadloze internetverbinding in het stadhuis en de mogelijkheid om raadsdebatten via internet te volgen.

Commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 7 april, 14.00 uur

De commissie vergadert over het Protocol Natuurlijk Verloop, waarin afspraken en regels staan over de taxatie en vergoedingen voor de volkstuinen in Polder Zestienhoven. Het protocol wordt pas na de vaststelling van het bestemmingsplan Polder Zestienhoven, dat op een later tijdstip in de gemeenteraad aan de orde komt, ondertekend. Verder krijgt de commissie een presentatie van de voorzitter van de commissie Internationale BeeldenCollectie.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 7 april, 19.30 uur

In aansluiting op de vorige vergadering, waarin bewonersorganisaties en woordvoerders van de Pauluskerk hun inbreng gaven, discussieert de commissie met het college over de (toekomstige) opvang in en rond de Pauluskerk. Daarna bespreekt de commissie de beantwoording van de schriftelijke vragen van mevrouw Van Ravesteijn-Kramer en de heer Cremers. Beide raadsleden stelden vragen naar aanleiding van een artikel in het Rotterdams Dagblad, waarin wethouder Van den Anker uitspraken doet over vooroordelen bij de politie.

Bron: Griffie, 31-03-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2060419]