Gemeente Renswoude



* Fitheidstest
Fitheidstest
Datum: 05/04/2005

Ruim 1300 inwoners van de gemeente Renswoude in de leeftijd tussen de 40 en 65 jaar krijgen binnenkort een uitnodiging voor deelname aan de fitheidstest in de bus.

Wie langer fit wil blijven, kan het beste zoveel mogelijk bewegen. Wie regelmatig lichaamsbeweging heeft, voelt zich fitter en houdt zijn conditie op peil. Een goede lichamelijke conditie maakt u minder vatbaar voor verkoudheid en ander ongemak. De spieren en gewrichten blijven soepel en de botten blijven langer sterk. Bovendien is het goed voor de sociale contacten. Wilt u weten hoe fit u bent en wilt u meer gaan bewegen?

Zaterdag 23 april wordt in sporthal De Hokhorst van 10.00 16.00 uur een fitheidstest gehouden. Tijdens de test, die ongeveer 1,5 uur duurt, kunt u uw uithoudingsvermogen, lenigheid, knijpkracht en reactiesnelheid meten. Uw gewicht, lengte en bloeddruk worden ook vastgesteld.

Naar aanleiding van uw behaalde resultaten krijgt u van de sportleiders advies over de sportieve activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Dit bewegingsadvies is dus gebaseerd op de testresultaten van de fitheidstest maar ook op basis van uw sportverleden en eventueel voorkomende ziekten/aandoeningen. Bij de test is een sportarts aanwezig.

Na afloop van de fittest krijgt u de folder SportWijzer 40+ , een overzicht van sport- en bewegingsactiviteiten voor senioren in Renswoude. Met uw beweegadvies kunt u dan op zoek naar een leuke activiteit.

Veel mensen vinden het leuk om samen te sporten. Neem gerust iemand mee die ook tussen de 40 en 65 jaar is. Het maakt niet uit als die persoon iets jonger of ouder is. Bewegen is vooral leuk als je dat met anderen doet.

De gemeente Renswoude wil u deze fitheidstest graag aanbieden. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Reden genoeg dus om u aan te melden!

Als u wilt deelnemen aan de test, dient u zich van tevoren (tot en met 13 april) aan te melden. Dit kan bij Alemke van Deemter van SRO Sportontwikkeling te Amersfoort, 033 422 51 57. U kunt hier ook terecht voor meer informatie.