KNHS


Federatiebestuur benoemt commissie Endurance 5/4/2005

Nadat eerder al invulling werd gegeven aan de nieuwe commissie Eventing en de commissie Voltige, heeft het Federatiebestuur op 31 maart jl. de leden voor de nieuwe commissie Endurance benoemd. Hiermee zijn de voormalige Discipline- en Topsportcommissie Endurance komen te vervallen.

De inrichting van nieuwe commissies voor de kleinere disciplines binnen de KNHS vloeit voort uit het besluit van de Ledenraad om de aanbevelingen van de onafhankelijke Evaluatiecommissie op te volgen. Deze commissie heeft in 2004 de bestuurlijke structuur van de KNHS geëvalueerd.

Eén adviescommissie voor de volle breedte van de discipline moet ervoor zorgen dat er een einde komt aan de overlap van taken die er bestond tussen de oude commissies. Eén van de eerste aandachtspunten van de nieuwe commissie is het verbeteren van de doorstroming naar de hogere klassen in de endurancesport. De sectie Topsport buigt zich onder andere over de selectie en uitzending van de nationale teams.

De commissie bestaat uit de volgende personen:


1. Voorzitter: Marian Guffroy

2. Topsportvertegenwoordiger: Frans Arts

3. Afgevaardigde belangenvereniging 1: Jeanette van Wijk
4. Veterinair: Margreet Lockhorst

5. Wedstrijdorganisator: Ruud Nijhoff

6. Nat/int. jurylid: Elty Bronsveld

7. Afgevaardigde belangenvereniging 2: Rob Franken

De nieuwe voorzitter, Marian Guffroy is zeker geen onbekende in de endurancesport. Zij is in het verleden voorzitter geweest van de Endurance vereniging (DER) en was actief als wedstrijdorganisator en jurylid van diverse wedstrijden.