Ingezonden persbericht


Nu ook Oxford titels beschikbaar via Babylon software

Babylon biedt definities of synoniemen van Oxfords Concise Engels Woordenboek of Concise Thesaurus

Amsterdam - 5 april 2005 - Babylon Ltd., toonaangevende leverancier van one-click oplossingen voor vertalingen en informatieverschaffing, heeft een licentie-vennootschap met Oxford University Press (OUP) gesloten waardoor het mogelijk is het Concise Oxford Woordenboek en de Concise Oxford Thesaurus toe te voegen aan bestaande Babylon producten. Miljoenen Babylon-gebruikers over de hele wereld kunnen nu op elke Engelse term van elke bureaubladapplicatie klikken en zien direct de resultaten van deze best-verkopende Oxford titels in een pop-up venster op hun scherm.

De elfde uitgave (2004) van het wereldberoemde Concise Oxford Engels Woordenboek is de meest gezaghebbende beschrijving van de Engelse taal. Meer dan 78.000 hoofdtermen hebben betrekking op meer dan 240.000 woorden, uitdrukkingen en betekenissen, waaronder 1700 nieuwe woorden. Het woordenboek beslaat een rijk vocabulaire met volledige behandeling van het Engels, waaronder zeldzame, historische en archaïsche termen plus wetenschappelijke en technische woorden. Bovendien biedt het honderden nuttige aanwijzingen over grammatica en woordgebruik.

De Concise Oxford Thesaurus (tweede uitgave) bevat meer dan 17.000 hoofdtermen die meer dan 365.000 alternatieve woorden geven met betrekking tot het alledaagse vocabulaire alsmede meer ongebruikelijke en specialistische woorden. Hierbij wordt met een duidelijke aanduiding aangegeven of het informele, literaire of technische taal betreft en of het wordt uit een dialect komt. De nuttigste alternatieve woorden worden eerst gegeven. Het woord waarvan de betekenis het dichtst bij het originele woord ligt, wordt in hoofdletters weergegeven. Duizenden voorbeeldzinnen helpen gebruikers het juiste woord te selecteren.

Babylon biedt op dit moment meer dan 30 Premium Content titels in talrijke talencombinaties van wereldwijd gerenommeerde uitgevers zoals Van Dale, Larousse, Gabler, Signum and Langenscheidt.

Privé-gebruikers kunnen Babylon-Pro 5.0 + Concise Oxford Engels Woordenboek en Concise Oxford Thesaurus downloaden via de website: www.babylon.com. Voor meer informatie over hoe Babylon binnen een organisatie geïntegreerd kan worden, kan men contact opnemen met Sebastiaan van Rooijen, tel: +31 (020)-6204517 of s.vanrooijen@babylon.com.

Over Oxford University Press
Oxford University Press is een onderdeel van de Universiteit van Oxford. Met haar wereldwijd verspreide uitgaven bevordert OUP de doelstelling van de universiteit tot het bewerkstelligen van excellentie in onderzoek, studiebeurzen en onderwijs. Al meer dan 100 jaar is het samenstellen van woordenboeken en referentieboeken van allerlei soorten en voor alle leeftijden een centraal onderdeel van de activiteiten. Bekijk www.oup.com voor meer informatie.

Over Babylon Ltd.
Babylon is een toonaangevende leverancier van one-click oplossingen voor vertalingen en informatieverschaffing. In 1997 introduceerde het bedrijf zijn meest geprezen product - een desktopapplicatie waarmee met één enkele klik vertalingen, conversies en andere informatie geleverd wordt. Sinds 2001 worden de Babylon producten zowel online als direct aan privé- en zakelijke gebruikers verkocht. Babylon heeft nu haar gepatenteerde technologie verder verbeterd tot een geïntegreerd client-serversysteem dat zakelijke klanten een uniform platform biedt voor het onmiddellijk opvragen van belangrijke informatie uit bedrijfsinformatiesystemen.

Babylon biedt tevens toevoegbare Premium Content van wereldwijd gerenommeerde uitgevers van woordenboeken, zoals Van Dale, Oxford University Press, Larousse, Langenscheidt, Melhoramentos, Signum en Taishukan.

De klanten van Babylon bestaan uit marktleiders zoals Avnet, BASF, Daimler Chrysler, Ericsson, Ernst & Young, Eurocontrol, Fujitsu Siemens, Gillette/Braun, IBM, John Deere, Lufthansa, Motorola, Nestlé France, Océ, Petrobras, Pfizer, Philips, UBS, Xerox en vele anderen.

Het hoofdkantoor van Babylon is gevestigd in Or Yehuda, Israël. Het bedrijf heeft een dochteronderneming in Duitsland en kantoren in Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje en Japan en beschikt over een wereldwijd netwerk van distributeurs en resellers.

Een belangrijke aandeelhouder in Babylon is Reed Elsevier Ventures, de venture tak van Reed Elsevier, (beurs Londen: REL, beurs New York: RUK) een wereldwijd toonaangevende uitgever en informatieverstrekker. Een andere belangrijke investeerder is Formula Vision Technologies, een dochteronderneming van Formula Systems (NASDAQ: FORTY), een Managing, Holding & Investment-company die zich richt op IT-bedrijven met innovatieve en merkgebonden technologieën en oplossingen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een reviewexemplaar, kunt u contact opnemen met:

Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 0031 (0) 20 530 43 49
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl