Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht 05-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Openstaande boetes

ZEIST Op maandag 4 april werd een man aangehouden omdat hij nog boetes had openstaan.

Rond 19.50 uur zagen politiemensen een 22-jarige man uit Zeist op de Nijenheim in een groepje van tien jongelui staan. De politiemensen wisten dat hij nog boetes open had staan en spraken hem aan. Toen hij te horen kreeg dat hij was aangehouden, ging hij er te voet vandoor. De twee politiemensen gingen achter hem aan: één te voet, de ander op een mountainbike. De verdachte kon dan ook na een korte sprint in de boeien worden geslagen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en kon de boete van ruim 750,- niet betalen. Daarop is hij ingesloten. Hij zal nu een straf van dertien dagen moeten uitzitten.

Snelheidscontroles

DE BILT Maandagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Biltse Rading. In totaal werden 622 voertuigen gemeten en reden 68 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

s Avonds controleerde de politie op de Utrechtseweg (N 237). Daar werden van 19.30 tot 21.30 uur 490 voertuigen gecontroleerd en overtraden 66 bestuurders de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 130 km/uur.

Verkeerscontrole

DREIBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op maandag 4 april van 15.45 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Engweg gehouden. Vier automobilisten werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 40 % te hard (70 km/u). Tevens werden twee automobilisten bekeurd omdat zij hun autogordel niet om hadden.

Baldadigheid

ZEIST Op maandag 4 april leverde een brandje geen schade, maar wel twee bekeuringen op.

Rond 15.10 uur reden politiemensen langs een bushalte op de Driebergseweg. Zij zagen dat twee jongens met een aansteker in de weer waren en keerden hun auto. Het tweetal bleek de inhoud van een prullenbak in de brand te hebben gestoken. De politiemensen lieten hen het vuurtje met zand doven. De prullenbak bleek geen letsel te hebben opgelopen. De jongens, 14 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede en Doorn, kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Asbestsloop

ZEIST Op maandag 4 april werd de sloop van een schuur stilgelegd.

Rond 09.00 uur belde een medewerker van Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Zeist naar de politie. Hij had geconstateerd dat op de Oranje Nassaulaan een schuur met een asbesthoudend dak werd gesloopt. Hij had de sloop stilgelegd.

Politiemensen stelden ter plaatse een onderzoek in en ook de komst van de Arbeidsinspectie werd verzocht. Door een asbestlaboratorium werd een onderzoek ingesteld en daarbij werd inderdaad geconstateerd dat er sprake was van witte asbest en van blauwe asbest. Twee mannen die met de sloop bezig waren geweest, moesten daar in een speciaal ter plaatse gekomen unit worden gedoucht en worden voorzien van schone kleding.

Op dinsdag 5 april zal door een gespecialiseerd bedrijf de gehele achtertuin en de betreffende schuur gesaneerd worden. Tegen het bedrijf dat de sloopwerkzaamheden verrichte, wordt proces-verbaal opgemaakt.