Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 5 april

* RUIM DERTIENHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

Maandagochtend en -middag zijn er in de regio Rotterdam-Rijnmond drie hennepkwekerijen ontmanteld. Hierbij zijn ruim 1300 planten en 1482 stekjes in beslag genomen.
HELLEVOETSLUIS - Maandagochtend hebben politiemensen van het district De Eilanden een hennepkwekerij aan de Westdijk ontmanteld. In de loods werden 941 planten en 1482 stekjes aangetroffen. Ook werd er ontdekt dat de benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt. De planten, stekjes en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmiddag op grond van de Opiumwet een onderzoek in een bedrijfspand aan de Tolhuislaan in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden zo'n 270 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde fraude met de meter en nam deze in beslag. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld. In een woning aan de Feijenoordkade werd maandagmiddag door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster een hennepkwekerij ontmanteld, waarbij in totaal 143 hennepplanten in beslag werden genomen. Door personeel van Eneco werd de elektriciteit afgesloten. De 38-jarige bewoner meldde zich later bij een politiebureau.

MAN BEROOFD VAN GELD
ROTTERDAM - Maandagmorgen werd aan de Riederlaan een 34-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd benaderd door twee mannen, waarna hij onder bedreiging van een mes werd gesommeerd zijn geld af te geven. Met de buit, 250 euro, renden de twee berovers weg en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.