Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - Nijkerker op heterdaad betrapt bij diefstal
Publicatiedatum: 05-04-2005

Een diensthondgeleider van de Edese politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Provincialeweg N224 bij Kernhem een man op heterdaad betrapt op diefstal. De man, een 30-jarige Nijkerker, reed even voor twee uur in de nacht met zijn wagen over het fietspad langs de weg. Dat trok de aandacht van de agent, die de man ter controle liet stoppen. In de wagen van de Nijkerker werden naast inbrekerswerktuigen bouwmaterialen aangetroffen. De bouwmaterialen bleken afkomstig van een nabijgelegen bouwplaats. De Nijkerker werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. De bouwmaterialen en inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-VeluweVallei-leerlingen aangehouden na strafbare feiten
Publicatiedatum: 05-04-2005

In het district West-Veluwe Vallei zijn maandag door de politie op twee scholen leerlingen aangehouden in verband met strafbare feiten. Een zestienjarig meisje uit Nijkerk werd aangehouden nadat zij op haar school een leraar en een conciërge zou hebben bedreigd met geweld. De leerlinge bleek na aankomst van de agenten op school te zijn vertrokken maar meldde zich later in het politiebureau, waar ze werd aangehouden. Door de schoolleiding is aangifte gedaan. Het meisje ontkende de aantijgingen en is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met haar gebeurd. Op een andere school in het district werd een dertienjarige jongen uit Zetten aangehouden. De jongen was door een leerkracht betrapt toen hij een pistool bij zich had en dit aan andere leerlingen liet zien. Het bleek om een neppistool te gaan. Gewaarschuwde agenten hielden de Zettenaar aan. Het wapen, dat veel gelijkenis vertoonde met een echt pistool, werd in beslag genomen. De Zettenaar had verklaard het pistool op de kermis gekocht te hebben. Hij is na verhoor vrijgelaten. Ook hier beslist justitie over het verdere lot van de verdachte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar verdacht van heling of diefstal bromfiets
Publicatiedatum: 05-04-2005

De politie van Ede heeft dinsdag even na middernacht op de Celebeslaan een 22-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een bromfiets. Surveillerende agenten zagen omstreeks kwart over twaalf vanaf de Kranenburg een bromfiets zonder licht met twee personen erop de Slotlaan oprijden. De agenten wilden de bromfiets daarop controleren, maar de bestuurder ging er vol gas vandoor. Bij een grasveld botste de bestuurder tegen een hekje waardoor de beide personen kwamen te vallen. Vervolgens gingen ze er te voet vandoor. Het slot van de scooter bleek verbroken en het contact doorverbonden. Even later zagen agenten de 22-jarige Edenaar op de Molenstraat lopen. Hij werd door de agenten herkend als de bestuurder van de bromfiets. Nadat de man er weer vandoor ging kon hij uiteindelijk op de Celebeslaan worden achterhaald en aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten. De duopassagier is nog steeds voortvluchtig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 05-04-2005

Politie en verkeershandhavingsteam hebben maandag weer op verschillende wegen in het district West-Veluwe Vallei verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:
- In Scherpenzeel werden gedurende de ochtenduren gordelcontroles gehouden op wegen rondom scholen. Onder de schoolbrengers waren er 18 automobilisten die of zelf of de door hen vervoerde kinderen geen gordels droegen. Zij kregen een bekeuring. Aan kinderen die wel in de gordels zaten deelde de politie ongeveer 35 Goochems uit. De politie controleerde onder meer op de Stationsweg en Hovenierslaan.
- Op de Eikenlaan, ook in Scherpenzeel, werd eveneens gedurende de ochtenduren een bromfietscontrole gehouden. Dat leverde in totaal 15 bekeuringen op, het merendeel (9) voor snelheidsovertredingen.
- In Otterlo werd tussen 07.45 en 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornseweg. Daarbij werden 41 hardrijders onderschept door de radar. Van ruim 2600 passanten werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 131 km/u terwijl op deze weg niet harder gereden mag worden dan 80.

- Op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom werden bij een snelheidscontrole 104 hardrijders betrapt. Tussen 08.20 en 13.45 uur passeerden 6500 bestuurders de radar.

- In Barneveld controleerde de politie tussen 11.45 en 12.00 uur op de Thorbeckelaan ongeveer 100 bestuurders. Daarvan reden er 6 te hard.
- Tussen 07.40 en 08.30 uur hield het verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole op de Veerweg in Wageningen. Van de 24 passanten reed er een te hard.

- Op de Diedenweg, ook in Wageningen, werden bij een snelheidscontrole 278 hardrijders onderschept. Dat gebeurde tussen 08.40 en 13.20 uur. In dat tijdsbestek waren ruim 2100 bestuurders de radar gepasseerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Op de Diedenweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het merendeel van de overtreders (142) reed tot en met 10 km/u te hard. Toch waren er nog altijd 122 bestuurders die tussen de 10 en 20 km/u te hard reden.
- Bij een snelheidscontrole op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen werden 25 hardrijders geflitst. De radar telde tussen 14.10 en 18.30 ruim 1500 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u terwijl op deze weg 80 de limiet is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606