PERSBERICHT - 2005-04-05

Nieuwe brochure korte vakanties in Frankrijk

Genieten van een onvergetelijk weekendje uit, maar toch dichtbij huis blijven? Maison de la France heeft hiervoor 20 bestemmingen in Frankrijk geselecteerd en samengebundeld in de brochure Even weg, proef Frankrijk korte vakanties 2005.

In deze brochure vindt men tips en aanbiedingen in de dichtstbijzijnde Franse departementen van Noord- en West- Frankrijk, m.n. in Bretagne, Normandië, Picardië, Nord-Pas-de-Calais, Elzas, Lorraine en Champagne-Ardenne.

De brochure is onderdeel van de campagne Korte vakanties die Maison de la France jaarlijks organiseert. Onder de slogan Even weg proef Frankrijk, informeert het Frans Nationaal Verkeersbureau via diverse media de consument over de talloze mogelijkheden die Frankrijk biedt voor een korte vakantie of een lang weekend er tussenuit.

Hier wordt bekendheid aan gegeven via regionale dagbladen, TV-gidsen, Internet. Speciaal voor de campagne is tevens een website ontwikkeld, www.frankrijkdichtbij.nl.

Op deze site kan men niet alleen informatie over de departementen vinden, maar ook vakantietips en de beste aanbiedingen. Ook kan men via de site meedoen aan het Korte vakantie spel en een verblijf winnen in één van de deelnemende bestemmingen.

De brochure is verkrijgbaar via Maison de la France en kan tevens online worden besteld op de sites www.franceguide.com/nl en www.frankrijkdichtbij.nl.

Noot voor de redactie