Lekstroom 10.45 uur

Utrecht 05-04-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verboden wapen

IJSSELSTEIN- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij een verboden vuurwapen in zijn bezit had. De politie had eerder informatie binnengekregen dat een 52-jarige man uit IJsstelstein een wapen in zijn woning zou hebben liggen aan de Landingsplaats. Agenten gingen ter plaatse en vroegen aan de man of hij hier iets van wist. De man zei dat hij van niets wist. De agenten hebben vervolgens rondgekeken in zijn woning en troffen een alarmpistool aan met toebehoren. De man werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Het wapen werd ingenomen.

Ruiten vernieler

IJSSELSTEIN- Op maandagmiddag werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding dat een ruit van een tramhokje aan het studioplein was vernield door een groep personen. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de personen in de omgeving aan. De 18-jarige man uit IJsstelstein voldeed aan het signalement, ondanks dat hij een kledingstuk had verborgen om herkenning te voorkomen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Negeren gesloten verklaring

TULL EN T WAAL -Naar aanleiding van klachten uit de buurt werd maandagmiddag een controle gehouden op de Waalseweg. In totaal werden van 16.00 tot 17.00 uur 12 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van de gesloten verklaring.

Op grote voet

NIEUWEGEIN- Op maandagmiddag werd een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat een winkeldief door personeelsleden was aangehouden. Agenten gingen ter plaatsen en troffen de 41-jarige vrouw uit Nieuwegein aan. Zij had drie paar schoenen willen stelen uit een winkel aan de Boogstede. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.