Politie Zuid-Holland-Zuid

05/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-04-2005 - Persberichten District I

LET OP ZAKKENROLLERS
DORDRECHT - De politie in de Dordtse binnenstad besteedt deze maand extra aandacht aan zakkenrollers. Het gaat dan niet alleen om de opsporing van zakkenrollers maar vooral om de bezoekers van de binnenstad tips te geven zodat ze geen slachtoffer worden. Politiemensen maken mensen attent op zakkenrollers en kijken bijvoorbeeld of ze niet met open tassen lopen. In winkels waar regelmatig zakkenrollers actief zijn hangen waarschuwingsposters en de politiemensen delen deze in flyervorm uit. Tijdens het project werkt de politie samen met bedrijfsbeveiligers. Als deze iets zien nemen ze direct contact op met de surveillerende politiemensen in het centrum. De politie hoopt met het project dat het winkelend publiek minder het slachtoffer wordt van zakkenrollers en dat zo het aantal aangiften op dit gebied afneemt.

VALSE MERKKLEDING
DORDRECHT- Twee mannen van 17 en 19 jaar uit het Italiaanse Napoli zijn door politieagenten aangehouden wegens het verkopen van valse merkkleding. Dit gebeurde op maandagmiddag 4 april 2005 omstreeks 17.00 uur in de Donker Curtiusstraat. De mannen verkochten lederen jassen vanuit een personenauto. Deze jassen waren voorzien van valse merken. Na overleg met de officier van justitie kregen de mannen een bekeuring en werden een zestal jassen in beslag genomen. Nadat ze de bekeuring betaalden zijn de mannen heengezonden.

AGRESSIEF
DORDRECHT- Een 14 jarige jongen is aangehouden nadat hij een beveiligingsbeambte aanvloog. Dit gebeurde op maandagavond 4 april 2005 omstreeks 19.30 uur op het P.A. de Kokplein. De jongen werd verzocht het winkelcentrum te verlaten omdat hij zich vervelend gedroeg. Hij werd agressief en greep de beveiligingsbeambte bij zijn keel. Er ontstond een worsteling waarbij de beveiligingsbeambte een bijtplek en rode striemen in zijn hals opliep. Ook raakte zijn kleding beschadigd. Politieagenten sloegen de jongen met gepast geweld in de boeien. In de politieauto begon de jongen de spugen en de politieagenten te beledigen. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.