Dienstenbond CNV

Principe-akkoord CAO Boek- en Kantoorvakhandel
05-04-2005

Net voor 1 april 2005, de dag dat de nawerking van de vorige CAO afliep, is er een nieuwe CAO voor de Boek- en de Kantoorvakhandel totstandgekomen. Voor het eerst hebben we afspraken kunnen maken over kinderopvang- en reiskostenvergoeding. Verder stijgen de lonen in 2005 iets en houdt u recht op 100% loondoorbetaling bij ziekte in het eerste ziektejaar.

Het principe-akkoord ziet er als volgt uit:

Looptijd
De CAO voor de Boekhandel 2004-2005 en de CAO voor de Kantoorvakhandel 2004-2005 hebben een looptijd van 1 april 2004 tot en met 31 december 2005.

Loon
De salarissen en de salarisschalen zullen per 1 juli 2005 worden verhoogd met 0,5% en per 1 december 2005 met 0,75% (in groep A zal tot en met 23 jaar het minimum(jeugd)loon gelden).

Arbeidsongeschiktheid
De werknemer houdt gedurende het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid recht op doorbetaling van 100% van het volledige loon (onder aftrek van 1 wachtdag). Gedurende het tweede jaar ontvangt de werknemer 70% van dat loon.

(Vroeg)pensioen
De uitkomsten van het overleg op centraal niveau binnen het bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel dienen voor wat betreft het (vroeg)pensioen te worden afgewacht. Zo spoedig mogelijk daarna treden partijen bij deze CAOs in overleg. Er wordt gestreefd naar handhaving van de huidige uittredingsleeftijd en het huidig niveau. Mocht dit tot lastenverzwaring leiden, dan is afgesproken dat hiervoor maximaal 60% van het vrije eigen vermogen van de VUT-stichting kan worden aangewend.

Kinderopvang
Met ingang van 1 juli 2005 is de werkgever bij deze CAOs gehouden bij te dragen aan de kosten van kinderopvang van kinderen tot 4 jaar, indien gebruik wordt gemaakt van de diensten van een geregistreerde kinderopvangvoorziening. De werkgeversbijdrage bedraagt maximaal 1/6 deel van de aan de werknemer in rekening gebrachte kosten voor kinderopvang (met een minimum van 0,1% van de loonsom per 1 januari van het betreffende kalenderjaar).

Reiskostenvergoeding
Met ingang van 1 juli 2005 worden de reiskosten woon-werkverkeer op declaratiebasis vergoed, wanneer de afstand tussen het woon- en het werkadres groter is dan 10 kilometer (maximale vergoeding tot enkele reis woon-werkverkeer van 30 kilometer en tot maximaal kosten openbaar vervoer tweede klasse).

Wordt in opdracht van de werkgever gereisd, worden declaraties vergoed op basis van kosten openbaar vervoer tweede klasse of tegen 0,18/km.

Maaltijdvergoeding
De maaltijdvergoeding wordt met ingang van 1 juli 2005 verhoogd naar 8,00 bruto.

Nieuwe CAO
Werkgevers hebben voorgesteld om te komen tot een nieuwe CAO voor de Boekhandel en de Kantoorvakhandel, die meer eigentijds is flexibel, goed leesbaar en praktisch hanteerbaar. Bonden hebben hierbij nadrukkelijk aangegeven dat een en ander niet per definitie betekent dat de verworvenheden in de sector of branche daarmee wordt prijsgegeven.

In vervolg hierop dient een functiewaarderingstraject te worden gestart.

Wij leggen dit akkoord met een positief advies aan u voor. U als lid heeft het laatste woord.

Wilt u op bijgaand reactieformulier uw mening geven en dit uiterlijk 12 april 2005 retourneren?

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij het graag: k.baelemans@cnvdibo.nl