Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM ZET STIJGENDE LIJN GEDURENDE TESTSESSIES DOOR!

Vlaardingen Carlo van Dam heeft de afgelopen twee weken zijn tests op drie Europese circuits voor het Formule Renault 2.0 team van SG Formula met wisselende resultaten afgerond. Tijdens deze officiële tests heeft de inwoner uit Vlaardingen intensief met de 2005 versie voor het Franse topteam getest. Gedurende alle dagen lag het accent voornamelijk op het beter leren kennen van de circuits en het maken van de nodige kilometers van deze nieuwe bolide. Tevens testte de beste nieuwkomer van het jaar tijdens het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap de nieuwe banden die zijn ontwikkeld door leverancier Michelin. Op 30 april zal Carlo van Dam zijn debuut maken in het Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap tijdens de Renault World Series op het circuit van Zolder.

Op 16 maart begon Carlo van Dam met zijn internationale campagne en deed respectievelijk de circuits van Monza, Le Mans en Valencia aan. In zijn derde test voor SG Formula, kreeg Van Dam de gelegenheid om zich verder bekend te maken met de 195 PK sterke Formule Renault 2.0. Gedurende deze tweedaagse test op het Italiaanse Monza legde Carlo in totaal 50 ronden af waarin zowel kwalificatieruns, racesimulaties en veel afstellingmogelijkheden werden getest. De 19-jarige coureur eindigde deze sessie ondanks een afgebroken stuurstang in de top vijftien van het klassement.

Nog geen week later (24 en 25 maart) gaf Carlo van Dam samen met zijn teamgenoot Yann Clairay acte de presence op het 4,120 kilometer lange Bugatti-circuit van Le Mans. Van Dam die eerder op het Franse circuit heeft gereden kwam tijdens deze eerste testdag alleen in de ochtend in actie vanwege een afgebroken upright waardoor de auto opnieuw moest worden afgesteld. Hoewel deze test regelmatig geplaagd werd door technische problemen, legde Van Dam in totaal toch bijna 75 ronden af en was telkens met oude banden in de top zes terug te vinden.

Met de benodigde data vertrok de equipe van SG Formula naar Valencia waar op 30 en 31 maart op het Circuito de la Comunidad Valenciana Ricardo Tormo werd getest. Carlo van Dam reed met een complete nieuwe motor en versnellingsbak. De motor kwam echter vermogen te kort om een goede tijd op de chrono s te zetten. Op de tweede en afsluitende dag boekte Van Dam veel progressie en pakte met nieuwe banden de derde tijd van de dag! Zowel het team als Van Dam, die maar liefst 120 ronden reed op het Spaanse circuit, waren na afloop van de test enthousiast over de verzamelde informatie alsmede de vooruitgang die geboekt werd gedurende deze twee testweken.

Carlo van Dam: Over het geheel gezien ben ik redelijk tevreden over de gang van zaken in dit uitgebreide testprogramma. Ondanks de vele problemen die afgelopen weken de revue zijn gepasseerd hebben we op verschillende gebieden winst geboekt. Enerzijds hebben we veel geleerd van de diverse baansoorten, anderzijds hebben we veel relevante data verkregen over de wagen en de banden, waarvan ik slechts vijf van de tien sets heb verbruikt. Ik heb een goed gevoel over de laatste testdag in Valencia en ik denk dat we nu eindelijk het lek boven hebben. Op 6 en 7 april aanstaande zullen we onze testprogramma afronden op het circuit van Oschersleben waar we ons met de beste moeten meten!

S-T-A-R-T
Stichting Aankomend Race Talent is een nieuw Nederlands initiatief dat jong, aankomend racetalent op diverse gebieden van de autoracesport wil ondersteunen. Racetalenten die mentaal sterk genoeg om te kunnen 'vechten' voor een stoeltje in de racerij maken kans opgenomen te worden in dit uitdagende, ondersteunende concept dat zich op de grid presenteert als een S-T-A-R-T-F-I-G-H-T-E-R. De kleurstelling van de auto is geïnspireerd op de F104 / Starfighters van de Amerikaanse luchtmacht. Zoals de US Airforce destijds alleen de grootste talenten opleidde, zo wil S-T-A-R-T Nederlands grootste talenten begeleiden in hun weg naar de top in de autosport. Het beste materiaal, de beste coaching en de strengste selecties. Ondernemingen die als sponsor willen participeren in dit concept en jonge racetalenten die menen in aanmerking te komen voor deze begeleiding kunnen contact opnemen met S-T-A-R-T door een emailbericht te sturen naar trademarketingbenelux@eddinglega.nl.

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam s officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)