Ingezonden persbericht


Persbericht

Irdeto Access en Nederlandse kabelexploitanten geven groei digitale televisie sterke impuls

~ door unieke verkoopstrategie kunnen consumenten een standaard set-top box voor kabeltelevisie kopen bij detailhandel ~

Hoofddorp, 5 april 2005 Irdeto Access, wereldleider in oplossingen voor het beveiligen van content en onderdeel van de multinationale media groep Naspers (NASDAQ: NPSN en JSE: NPN), levert Kabel Noord in Noordoost-Friesland zijn conditional access-oplossing. De kabelexploitant start zijn digitale televisiedienst op 1 april.

Deze overeenkomst onderstreept de sleutelrol die Irdeto Access speelt in het samen met de Nederlandse kabelaanbieders ontwikkelen van eenvoudige en aantrekkelijke digitale kabeltelevisie voor consumenten. Deelnemende exploitanten trekken duizenden nieuwe consumenten per week met hun digitale kabelaanbod.

De aanbieders, waaronder Essent, Casema, Kabel Noord, Multikabel, CAIW en Nutsbedrijven Maastricht, bedienen samen meer dan 4 miljoen huishoudens. Hiermee vertegenwoordigen ze 70 procent van de Nederlandse kabelmarkt. Eerdere initiatieven om digitale televisie een impuls te geven, leidden tot teleurstellende reacties van consumenten en kregen soms zelfs te maken met piraterij. Door de nieuwe strategie van de exploitanten, waarbij digitale beeld- en geluidskwaliteit en extra kanalen worden geboden tegen bijna of dezelfde prijs als het standaard analoge abonnement, gaan name brand set-top boxen als warme broodjes over de toonbank in consumentenelektronicazaken in het hele land.

Dit nieuwe verkoopmodel, dat alleen een eenmalige investering vraagt van de klant, is uniek voor de Nederlandse kabelmarkt. Consumenten kunnen bij een lokale consumenten-elektronicazaak een compleet, eenvoudig te installeren pakket kopen met een set-top box van een bekende fabrikant zoals Samsung, Panasonic, Nokia of Philips, een Irdeto Access smartcard om toegang te krijgen tot de dienst en een abonnement op de dienst bij de lokale kabelexploitant.

Dit nieuwe verkoopmodel biedt een win-winsituatie - niet alleen voor detailhandelaren, exploitanten en set-top box fabrikanten, maar ook voor de consument , aldus Graham Kill, CEO van Irdeto Access. Kabelexploitanten hoeven niet langer grote investeringen te doen in apparatuur, en detailhandelaren krijgen zo de kans een geïntegreerde digitale media-ervaring te verkopen. Consumenten, die steeds vaker grotere televisies of plasma schermen en surround soundsystemen kopen, zien in toenemende mate de voordelen van digitale kabel, zoals de superieure beeld- en geluidskwaliteit. Daarnaast hebben ze meer keus in programma-aanbod en set-top boxen, en kunnen ze het aanbod van de verschillende aanbieders beter vergelijken.

Het zou me niet verbazen als andere landen Nederland volgen als ze zien welke impact dit verkoopmodel kan hebben op de acceptatie van digitale televisie , voegde Kill daaraan toe. Irdeto PIsys for Digital TV zal een belangrijke bijdrage leveren aan het commerciële succes van digitale televisie in Nederland door betalende klanten een geweldige kijkervaring te bieden.

Irdeto Access heeft onlangs ook een overeenkomst gesloten met Interkabel voor de levering van een conditional access-systeem voor IN.DI, het nieuwste digitale-televisie-initiatief in België. Interkabel, de overkoepelende organisatie waarin de vier Vlaamse kabelexploitanten WVEM, Integan, Interelectra en PBE zich hebben verenigd, gaat Irdeto PIsys for Digital TV gebruiken om zijn 770.000 abonnees de voordelen van digitale televisie te bieden.

Bericht voor de redactie

Over Irdeto Access
Irdeto Access is een dochteronderneming van de multinationale mediagroep Naspers (NASDAQ: NPSN and JSE:NPN) en heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam.

Irdeto Access is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van complete oplossingen voor het beheren en beschermen van content tegen ongeautoriseerde toegang in televisie-, mobiele- en breedbandomgevingen. Het bedrijf biedt al 40 jaar innovatieve encryptietechnologie en beveiligingsoplossingen aan zijn klanten over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.irdetoaccess.com .

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: LEWIS Communicatie
Viviane Brokerhof
Tel: + 31 40 235 4600
Fax:+ 31 40 235 4601
E-mail: vivianeb@lewispr.com

Voor verdere informatie over Irdeto Access kunt u contact opnemen met: Madelon Kaspers, PR en Media Manager
Tel: + 31 23 556 2218
GSM: + 31 65 341 2369
E-mail: mkaspers@irdetoaccess.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com