Media alert

HP benoemt Olaf Swantee tot Senior Vice President CSG voor EMEA

Nederlander in de top van HP in Europa

UTRECHT, 5 april 2005 - Met ingang van 1 mei a.s. zal de Nederlander Olaf Swantee (47) HP in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) de Customer Solutions Group (CSG) gaan leiden als Senior Vice President. Hij volgt daarmee Walther Thyggesen op die Vice President en Managing Director van HP Denemarken is geworden. Swantee is aangesteld om in EMEA het go-to-market model van HP verder uit te bouwen en daarmee de verkoopdoelstellingen te verwezenlijken.

Momenteel is de nieuwe topbestuurder nog Managing Director en Vice President voor CSG voor een deel van Europa t.w. GWE, waaronder de Benelux, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinaviƫ en de Baltische staten vallen.

Swantee heeft vele functies binnen HP en het voormalige Compaq bekleed, waaronder Vice President in Europa voor Enterprise Sales. In die functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het implementeren van de nieuwe verkoopstrategie en het versterken van de partnerships met HP's enterprise klanten in Europa. Verder was hij Vice President voor HP's Network Storage Solutions-groep in EMEA.

In de periode voorafgaand aan de fusie met Compaq, was Swantee Director van de Enterprise Storage Group voor Compaq in EMEA. Daarbij was hij onder andere verantwoordelijk voor het management en de strategie op het gebied van bedrijfsopslagsystemen.

Eerder was Swantee lid van het managementteam van het voormalige Compaq Zwitserland en vervulde hij diverse managementfuncties bij Digital Equipment Corporation (DEC) in Europa. Ook was hij Executive Assistant van de CEO van DEC. Voordat hij bij Digital in dienst trad, was Swantee werkzaam in de verkoop en marketing van Compaq's Export-divisie.

Olaf Swantee heeft een BA in Economie en een Europees MBA.



Ingezonden persbericht