Gemeente Alkemade


Fraude bij peiling website De Bloemen selectie architecten

Op 21 maart zijn de presentaties van de architecten voor het project De Bloemen op de website www.debloemen-alkemade.nl geplaatst. De bedoeling was dat iedereen zijn/haar opmerkingen over de visies van de architecten gedurende een week kenbaar kon maken, zodat bij de selectie van de architecten de reacties van de inwoners kunnen worden betrokken. Helaas kan de mening van de bevolking niet meer worden meegenomen in de architectenselectie omdat het geen realistisch beeld kan geven.

De belangen waren blijkbaar te groot voor een peiling via de website. Op de peiling bevond zich een basis-beveiliging die normaal gesproken voldoende is. In dit geval heeft een aantal gebruikers bewust de beveiliging weten te omzeilen waardoor men meerdere stemmen kon uitbrengen en daarmee de peiling onbetrouwbaar heeft gemaakt. Wij betreuren dat dit is gebeurd en zullen in de toekomst bij een dergelijke peiling betere beveiligingsmaatregelen nemen. De reacties die schriftelijk zijn gemaakt via de website zullen wel worden betrokken bij de besluitvorming.

Naar verwachting worden de architecten een dezer dagen geselecteerd. Tijdens een informatieavond in april/mei wordt u nader geïnformeerd over de geselecteerde architecten. Ook wordt een toelichting gegeven op het proces, het beeldkwaliteitsplan en stedenbouwkundig plan. De datum en locatie van de informatiebijeenkomst wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.