Politie Zeeland


---


O-1880-2005 Rijden onder invloed

Een 51-jarige Goese automobilist kreeg maandag om 23.05 uur op de Ringbaan west in zijn woonplaats een rijverbod van 2 uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

O-1881-2005 Aanhouding in Burgh Haamstede
In een woning in Burgh Haamstede werd dinsdag om 00.20 uur een 25-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
Hij had, tijdens een ruzie, een 18-jarige huisgenoot in het gezicht geslagen en met een keukenmes bedreigd. Toen de ruzie buiten verder ging, gooide hij nog met een fietsenrek, maar dat kon de 18-jarige ontwijken. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De 25-jarige man is overgebracht naar Torentijd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


W-1882-2005 Auto bekrast

In de nacht van maandag op dinsdag werd in Westerzicht in Vlissingen een personenauto met een scherp voorwerp bekrast.
Er is geen schadebedrag bekend.


O-1883-2005 Diefstal uit vrachtwagen

Dinsdag tussen 10.00 en 10.30 uur werd in de Zusterstraat in Goes een vrachtwagen opengebroken.
Er werden drie dozen met kleding gestolen. De waarde van de kleding is onbekend.


W-1884-2005 Gewapende overval Middelburg

Dinsdag omstreeks 01.45 uur vond in een horecagelegenheid in de Stationsstraat in Middelburg een overval plaats door drie mannen die onder bedreiging van twee wapens meer dan duizend euro buitmaakten.
Een van de aanwezigen, een 27-jarige Middelburger, die van de overvallers ergens anders moest gaan staan, kreeg enkele klappen. Van een andere bezoeker, waarvan geen gegevens bekend zijn, werden enkele honderden euro's gestolen. Het drietal verliet het pand en liep in de richting van de wijk Dauwendaele via het voetgangerstunneltje naast het station.
Het signalement van de overvallers luidt alsvolgt:
Het betreffen drie Nederlands / Surinaams / Antilliaans sprekende, donkergetinte mannen met een lengte van 1.80 - 1.85 m in de leeftijd van 20-25 jaar. Ze droegen handschoenen. Twee van hen droegen een zwarte winterjas, de derde droeg een blauwe winterjas. Verder droegen ze alledrie een spijkerbroek en sportschoenen.
De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt mensen die iets gezien hebben contact op te nemen met het bureau in Middelburg of te bellen met 0900-8844.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.