Ingezonden persbericht


persbericht

500 euro voor kinderkankerfonds

Jennifer de jong verslaat wereldkampioen rummikub

Amsterdam, 5 april 2005 - Op de openingsdag van de Huishoudbeurs werd een bijzondere pot Rummikub gespeeld; Jennifer de Jong speelde er met twee huishoudbeursbezoeksters tegen de wereldkampioen Rummikub, Peter Mentzij. De inzet:de winnaar mocht 500 euro doneren aan het goede doel. Peter Mentzij is komende week nog op de beurs aanwezig om tegen nieuwe uitdagers te Rummikubben. Wie de kampioen verslaat ontvangt een Goliath spellenpakket met o.a. de luxe uitvoering van Rummikub.

Wereldkampioen verslaan
Meer dan tweederde van alle Nederlandse huishoudens speelt regelmatig Rummikub. Is deze 'huiskamertraining' voldoende om de wereldkampioen Rummikub Peter Mentzij te verslaan? Voor 'brutale huismoeder' Jennifer de Jong wel! Wie het deze week (tot vrijdag 8 april) voor elkaar krijgt deze man op zijn eigen terrein - de Rummikubstand in hal 7 - te verslaan gaat met een Goliath spellenpakket naar huis!

Kinderen
Winnaar Jennifer de Jong over haar overwinning: "Super! Vooral omdat winnen betekent dat ik geld mag doneren aan een goed doel. Ik heb gekozen voor het kinderkankerfonds - Kika. Ik heb veel met kinderen; helemaal sinds ik zelf een dochtertje heb. Op dit moment ben ik bezig met de opstart van het kidz-magazine 'Weetjewel', dat vanaf 15 april in de winkel ligt. Het is speciaal voor kinderen van 7-13 jaar. De keuze voor Kika was dan ook snel gemaakt!"

Goliath is één van de tien grote speelgoed distributeurs (en producenten) van Nederland. Er is een vestiging in Hattem en in Parijs. De geschiedenis van de Nederlandse speelgoeddistributeur Goliath is onlosmakelijk verbonden met de succesvolle invoering van het Israëlische getallenspel Rummikub in Nederland door directeur Adi Golad in 1978. Inmiddels heeft Goliath haar vleugels uitgeslagen over de hele wereld en is het bedrijf een belangrijke speler op de speelgoedmarkt. De lijnen die het bedrijf momenteel voert, zijn: spellen vanaf 4 jaar, speelgoed vanaf 4 jaar, multimedia vanaf 5 jaar, kleine lijn met erotische spellen vanaf 18 jaar en actiespellen vanaf 4 jaar.