Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics kondigt overname Octiv, Inc. aan

Santa Cruz, CA, USA ¾ 5 april 2005 ¾ Plantronics, Inc., (NYSE:PLT), marktleider in communicatieheadsets, kondigt vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Octiv, Inc. Octiv is een privé-onderneming te Berkeley, California en levert geluidssignaalverwerkende technologieën.

Ken Kannappan, president en CEO van Plantronics zegt: "Octiv is een innoverende partij op het gebied van digitaal geluid en zal Plantronics' kennis van persoonlijke communicatie versterken. De acquisitie van Octiv is vooral aantrekkelijk omdat draadloze stemcommunicatie en entertainment elkaar in de toekomst meer en meer zullen overlappen. We geloven dat deze acquisitie ons productportfolio versterkt en de winstverwachting op lange termijn zal verbeteren.

Octiv (www.octiv.com) is in 1999 door een groep geluidsprofessionals opgericht. Zij ontwikkelden Volume Logic(TM), een belangrijke geluidstechnologie, met als doel het probleem van inconsequente volumeniveaus en geluidskwaliteit op te lossen, die bij veel verschillende vormen van geluidsoverdracht gebruikelijk was. Op dit moment maakt een verscheidenheid aan markten, waaronder home entertainment, digitale muziekbibliotheken, televisie, radio, en slechthorenden, gebruik van Octiv's Volume Logic technologie.

Keith McMillen, president en CEO van Octiv, zegt, "Plantronics is de ideale partner voor Octiv's geluidstechnologie. Ik ben erg opgetogen dat de volgende generatie Volume Logic geluidskwaliteitsverbeteringen ingezet zal worden in telefonie- en consumentenmarkten.

De overeenkomst werd 4 april 2005 gesloten. Hoewel de specifieke voorwaarden voor de overeenkomst niet bekend werden gemaakt, maakte het bedrijf wel bekend dat de aankoopprijs voor Plantronics niet doorslaggevend was. Vanuit Plantronics bezien, beloopt de waarde van de transactie ongeveer $0.05 per aandeel. De verwachting is dat de overeenkomst in boekjaar 2008 een bijdrage zal leveren aan de winst per aandeel.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 3900 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Voor de redactie

Voor meer informatie over een van de bovengenoemde producten, of voor fotomateriaal, kunt u zich richten tot:

Margriet Luttikhuizen

Lubbers & De Jong BV

Tel.: 00 31 (0)20 421 05 65

E: Margriet@l-dj.nl