Gemeente Heerlen

Heerlen werkt op interactieve manier aan cultuurvisie

Werkateliers over Heerlens cultuurbeleid in Glaspaleis

Deze en volgende week vinden in het Glaspaleis zogenaamde werkateliers over het toekomstige Heerlense cultuurbeleid plaats. De gemeente Heerlen wil medio dit jaar tot een inspirerende en gedragen cultuurvisie voor de periode 2005 -2008 komen. Het moet een visie op hoofdlijnen worden die richting gevend is voor het initiëren en selecteren van concrete projecten en initiatieven; maar deze cultuurvisie moet ook beïnvloed kunnen worden door concrete projecten en initiatieven uit het culturele veld. Daarbij zullen strategische keuzen moeten worden gemaakt. De gemeente Heerlen wil tot deze cultuurvisie komen via een interactief proces met het culturele veld. Dit krijgt onder andere vorm in een serie werkateliers gericht op een thema.

In elk werkatelier zullen telkens ongeveer 15 vertegenwoordigers vanuit het culturele veld - zowel vanuit de culturele instellingen als uit de ongebonden sector - actief aan de slag gaan. Het doel is om sterke en zwakke punten in beeld te brengen, een gewenste toekomstvisie met ontwikkelingsscenario's te schetsen, de positie te bepalen binnen het culturele veld in Heerlen en de regio, een prioritering aan te geven en de benodigde inzet van middelen duidelijk te krijgen.

De werkateliers vinden als volgt plaats:

Maandag 4 april: podiumkunsten en podia;
Dinsdag 5 april: letteren en audiovisuele kunst;
Woensdag 6 april: cultuureducatie en amateurkunst; Donderdag 7 april: cultureel erfgoed en architectuur; Dinsdag 12 april: beeldende kunst en vormgeving.

Alle werkateliers vinden telkens plaats van 19.00-22.30 in het Glaspaleis te Heerlen, onder extern voorzitterschap. Ook zijn o.a. de (raads)commissieleden (Eu)Regionale Zaken, Cultuur en Beeldvorming uitgenodigd om bij de werkateliers als toehoorder aanwezig te zijn.

HEERLEN, 6 april 2005
Concernstaf Communicatie

Hanny Bladt

(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --