Eerste Kamer der Staten Generaal

Stemmingen over moties naar aanleiding van beleidsdebat "de ruimtelijk-economische ontwikkeling in Nederland" en overig nieuws

dinsdag 5 april 2005

De Eerste Kamer heeft vandaag de

* Motie-Meindertsma (PvdA) c.s. inzake EU-beleid en consequenties daarvan ten aanzien van ruimtelijke ordening in Nederland (EK, XXI-A) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. De fractie van de VVD stemde tegen.

De

* Motie-Lemstra (CDA) c.s. inzake lange termijninvesteringsstrategieën op het gebied van ruimtelijk-economisch beleid in Nederland (EK, XXI-C)
is na stemming bij zitten en opstaan met algemene stemmen aangenomen.

De

* Motie-Meindertsma (PvdA) c.s. inzake een breed draagvlak en participatiemogelijkheden voor burgers en NGO's op het gebied van ontwikkelingsplanologie (EK, XXI-B)
is aangehouden. Stemming vindt plaats op een nader te bepalen tijdstip.

De wetsvoorstellen

* Wijziging van de Kwaliteitswet zorginstellingen en de Wet klachtrecht cliënten zorgsector (28.489)

* Nieuwe financieringsstructuur voor de regionale publieke omroep (28.856)

* Aansprakelijkheid luchtvervoerder in Burgerlijk Wetboek (28.946)
* Wijziging van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen, de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden, de Penitentiaire beginselenwet en enige andere wetten onder meer naar aanleiding van evaluatieonderzoeken (29.413)

* Wijziging samenstelling budget, wijziging aanvraagprocedures, nadere regels met betrekking tot intergemeentelijke afstemming en enkele andere wijzigingen van de Wet stedelijke vernieuwing (29.619)
* Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet 1998 in verband met een gewijzigde organisatie van de deskundige bijstand bij het arbeidsomstandighedenbeleid en de daarmee samenhangende bepalingen (29.814)

* Intrekking van de Absintwet 1909 (Stb. 402) (29.851)
* Uitvoering van richtlijn nr. 2001/24/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 4 april 2001 betreffende de sanering en de liquidatie van kredietinstellingen (PbEG L 125) (29.860)

* Toelating experimenten op het gebied van kwalificaties en opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (29.880)
* Novelle Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Kwaliteitswet zorginstellingen en de Wet klachtrecht cliënten zorgsector (29.931)
zijn zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.
---

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.