Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 5 april 2005

Agenten pakken man op voor huiselijk geweld

TILBURG Gistermiddag, even na vijf uur, hebben agenten aan de Maalbergenstraat in Tilburg een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 40-jarige Tilburgse vriendin mishandelt. Gistermiddag belde de vrouw de politie toen haar vriend verbaal erg agressief was geworden en met spullen aan het gooien was. In de woning hebben agenten verder nog verschillende patroonhouders en een wapenstok aangetroffen en in beslag genomen. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Weer toen bekeuringen aan de Reeshofdijk

TILBURG Op de kruising van de Reeshofdijk en de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg hebben agenten gistermiddag opnieuw 10 weggebruikers op de bon geslingerd. Zij negeerden een verbod afslaan.

Ongeval met brommobiel

TILBURG Gistermiddag om halfvijf was een 44-jarige vrouw aan de Bachlaan met haar brommobiel uit de bocht gevlogen. Hierdoor was haar voertuig gekanteld en liep de vrouw letsel op aan rug en benen. Ambulancepersoneel heeft de vrouw voor nader onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Beenletsel na aanrijding

TILBURG Een 17-jarige jongen uit Tilburg liep gistermiddag rond tien voor vijf op de kruising van de Paleisring en de Bisschop Zwijssenstraat vermoedelijk een gebroken been op toen hij werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 23-jarige Tilburger. De automobilist wilde op de kruising keren, maar zag hierbij de bromfietser over het hoofd. Ambulancepersoneel heeft de bromfietser voor nader onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Agenten halen foute bromfiets van de weg

TILBURG Aan de Zuid Oosterstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond de klok van vijf uur de bromfiets van een 18-jarige Tilburger uit het verkeer genomen. De bromfiets waarop de Tilburger reed had geen gele plaat. Verder bleek de man geen
bromfietscertificaat te hebben, droeg hij geen helm en zat er geen framenummer op de bromfiets. De man had de bromfiets via de internetsite www.marktplaats.nl gekocht. De politie heeft de bromfiets uit het verkeer genomen voor nader onderzoek en de Tilburger kreeg drie bekeuringen mee naar huis.

Agenten pakken winkeldief op na diefstal bier

TILBURG In een winkel aan het Wagnerplein hebben agenten gisteravond rond zes uur een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van bier. Na verhoor is de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Agenten Tilburgs Veelplegers Team (TVT) pakken vier inbrekers op

TILBURG Op perron 1 van het Centraal Station van de Nederlandse Spoorwegen aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) in samenwerking met agenten van de Noodhulp gisteravond om kwart over zeven vier mannen (32, 37,45 en47 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van een videorecorder uit de kantoorruimte van een bedrijf aan de Hazelaarstraat in Tilburg. De vier mannen zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Gisteravond rond halfzeven hoorden agenten van het TVT, dat er was ingebroken in de kantoorruimte van een bedrijf aan de Hazelaarstraat. Bij deze inbraak hadden vier mannen, die opvallende groene legerkleding droegen en vermoedelijk uit Oost Europa komen, een videorecorder buitgemaakt. Hierop besloten de agenten van het Veelplegersteam een onderzoek in te stellen in de omgeving van het bedrijf en het Centraal Station. Op perron 1 treffen zij de vier mannen aan, die tussen zich een videorecorder op het perron hadden staan. Op het moment dat het viertal de trein in wil stappen worden zij door de TVT-agenten staande gehouden en als een speurhond vaststelt dat de videorecorder uit het bedrijf aan de Hazelaarstraat komt worden de vier mannen aangehouden en wordt de videorecorder in beslag genomen. In het belang van het onderzoek zijn de aangehouden mannen in verzekering gesteld en ingesloten.

Agenten pakken vrouw uit Oss op

TILBURG Aan de Voltstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om vijf over halfacht een 33-jarige vrouw uit Oss aangehouden. De vrouw veroorzaakte op de Voltstraat een aanrijding en was met haar auto op een vluchtheuvel gereden. Als agenten ter plaatse komen ruiken ze dat de vrouw gedronken heeft. In het politiebureau blies de vrouw bijna
1.75 promille. In verband met het hoge alcoholpromillage hebben agenten het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Verder kreeg zij een rijverbod van 9 uur en maakt de politie proces-verbaal op. De auto van de vrouw moest worden getakeld.

Motor van auto vliegt in brand

TILBURG Aan de Sweelincklaan in Tilburg vloog gisteravond om tien voor halfnegen de motor van de auto van een 54-jarige Tilburger spontaan in brand. Agenten hebben in verband met de schade die door de brand aan de auto ontstond het kentekenbewijs ingevorderd.

Tilburgse man pleegt huisvredebreuk bij Dienstencentrum

TILBURG Bij het Dienstencentrum aan de Gasthuisring hebben agenten gisteravond rond de klok van halftien een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man die tot gisteren een toegangsverbod voor dit centrum had mishandelde een bezoeker waarop het toegangsverbod tot 10 april as. werd verlengd. De man wilde, ook na vordering, het centrum niet verlaten. De gewaarschuwde politie hebben de man vervolgens aangehouden voor huisvredebreuk.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG De politie onderzoek de beroving van een 34-jarige man uit Tilburg in zijn woning aan de Rossinistraat in Tilburg. Gisteravond rond kwart over elf waren twee nog onbekende mannen, die gewapend waren met een vuurwapen, de woning van de man binnen. Door hem te bedreigen met het vuurwapen weten de overvallers zijn portemonnee met daarin 800 euro en een zakje met harddrugs buit te maken. Oom de sleutel van de auto van het slachtoffer werd door de overvallers meegenomen. De overval werd gepleegd op het moment dat de Tilburgse man met zijn kinderen thuis komt na een etentje. Als een vrouw de Tilburgse man met zijn kinderen binnenlaat dringen de overvallers ook de woning binnen.

Oisterwijker heeft te veel gedronken

OISTERWIJK Aan de Langvennen Oost in Oisterwijk hebben agenten vannacht rond de klok van twee uur een 27-jaruge man uit Oisterwijk aangehouden. Bij een routinecontrole door de politie bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man precies 1.00 promille. Dit leverde hem een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal op.

Agenten pakken man op voor belediging

TILBURG Aan de Gasthuisring in Tilburg hebben agenten vanmorgen om vijf over halfacht een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man beledigde de agenten door de middelvinger naar de wetsdienaren op de steken.

Veelplegersteam pakt notoire winkeldief

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben vanmiddag om kwart voor één in de Heuvelstraat in Tilburg een 49-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd door agenten van het TVT op heterdaad betrapt bij de diefstal toiletartikelen ter waarde van rond de 10 euro. De agenten van het TVT zagen de man vanmorgen voor het eerst op de Schouwburgring en besloten hem te observeren. Toen de man in de Heuvelstraat zijn slag dacht te slaan werd hij door de TVT agenten ingerekend. De Veelpleger werd in verzekering gesteld. Na politieonderzoek draagt de politie hem over aan justitie. In veel gevallen blijven veelplegers tot de terechtzitting in voorarrest.

Auteur: Carel Bouman