Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 5 april

Alkmaar 05-04-2005 - 15.00 uur

Overval taxibedrijf in TV Ter Plaatse

Warmenhuizen, dinsdag 5 april 2005.

Op zondag 27 maart 2005, Tweede Paasdag, rond 5.00 uur (zomertijd) is een overval gepleegd bij een taxibedrijf aan de Oudewal. Drie vermomde mannen drongen het pand binnen en bedreigden de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen en een slagwapen. Er ontstond een vechtpartij waarbij een van de medewerkers gewond raakte. Het opsporingsprogramma TV Ter Plaatse besteedt woensdag 6 april aandacht aan deze zaak.

Een chauffeur die even was teruggekeerd naar de garage kreeg die Eerste Paasdag op de benedenverdieping als eerste met de overvallers te maken. Hij werd door drie man overmeesterd en kreeg een vuurwapen op zijn hoofd gericht. Hij werd door één man onder bedwang gehouden, de andere twee gingen de trap op naar de centrale op de eerste verdieping.

Daar werd de centralist bedreigd die echter de toegangsdeur tot de centrale enigszins gesloten kon houden. Toch zag de overvaller die boven op de trap stond kans om hem met een knuppel te raken op zijn hoofd, armen en benen. De centralist liep hierbij een gebroken linkeronderarm op.

Door het ontstane tumult ging ook de derde overvaller naar de eerste verdieping en zag de chauffeur kans om zich te verschansen achter een deur op de begane grond. De centralist heeft zich nog verdedigd met een lichte houten knuppel maar weet niet zeker of hij de overvallers geraakt heeft. Ze gingen er wel met zn drieën zonder buit- vandoor in een onbekend gebleven richting.

De overvallers voldoen aan het volgende signalement:


1.Man, leeftijd tussen de 20 30 jaar

Lengte 180-185

lang en licht getint gezicht

Gekleed in een donkerkleurige jas tot op de middel

Zwarte of donkere blauwe bivakmuts


2. Man, leeftijd tussen de 20 25 jaar

Lengte 185-190

Donker negroïde uiterlijk

Gekleed in een donker grijze trui met capuchon en een donkerkleurige

broek.

Zwarte bivakmuts met daarover de capuchon


3. Niet veel bekend alleen:

Man, leeftijd onbekend

lengte onbekend

licht getint en normaal postuur

gezicht bedekt met donkere bivakmuts of shawl.

De drie daders spraken met een Antilliaanse tongval.

Getuigen worden verzocht te bellen met de recherche in Alkmaar 072-5497716 of met 0900-8844. TV Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 6 april 2005 om 18.35 uur en wordt daarna ieder uur herhaald.

De aanpak van bromfietsoverlast heeft prioriteit

Alkmaar, maandag 4 april 2005.

Maandag heeft de politie in Alkmaar op diverse plaatsen bromfietsers gecontroleerd. Dit gebeurde tussen 08.00 en 15.00 uur op de Koelmalaan, de Westerweg en de Zeswielen. In totaal zijn 72 overtredingen geconstateerd en beboet, 43 voor snelheid, zeven voor overschrijding geluid, twee keer voor brommen op het trottoir en voor zaken als niet handsfree bellen, geen verzekeringsplaatsjes, certificaten e.d. De aanpak van overlast en het gevaarlijk rijden door bromfietsers heeft voor de politie prioriteit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 38% van de overlastvormen te relateren is aan jeugd. Brommeroverlast maakt hier deel van uit. Deze overlast staat ook op de derde plaats van zaken, die volgens buurtbewoners extra aandacht verdienen. Bovendien leidt onverantwoordelijk rijgedrag te vaak tot verkeersslachtoffers. De politie voert regelmatig intensieve controles uit. Ook tijdens algemene verkeerscontroles gaat extra aandacht uit naar bromfietsers.

Gewonden bij botsing

Heiloo, maandag 4 april 2005.

Maandagmiddag even voor 16.00 uur zijn twee voetgangers gewond geraakt na een botsing met een motorrijder aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. De motorrijder, een man uit Broek en Waterland, reed over de Kennemerstraatweg vanuit de richting van Limmen. Ter hoogte van de Nieuwelaan staken de twee voetgangers, een man en vrouw uit Limmen, de Kennemerstraatweg over. Zij staken de weg over tussen een rij in de file staande autos. De motorrijder haalde de stilstaande rij autos ondertussen in. Ter hoogte van de kruising met de Nieuwelaan kwamen de voetgangers tussen de autos tevoorschijn waarna de motorrijder ze niet meer kon ontwijken. De man uit Limmen is met verwondingen in gezicht en arm naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De motorrijder is ook naar het MCA overgebracht met hoofd- en knieletsel. De vrouw had last van haar pols.

Onder invloed in de auto

Alkmaar, dinsdag 5 april 2005.

Dinsdagochtend om 1.40 uur is een 27-jarige automobilist uit Alkmaar zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens het onder invloed rijden over de Kreekwaard in Alkmaar. De man blies 715 ug/l bij een maximum van 220 ug/l. Hij heeft ook een bekeuring gekregen.

Woninginbraak

Alkmaar, maandag 4 april 2005.

Maandagmiddag is er ingebroken in een woning aan het Deurloopplein in Alkmaar. De inbrekers zijn binnen gekomen door de voordeur te forceren. Er zijn sieraden en geld weggenomen.

Bromfietser bekeurd

Bergen, maandag 4 april 2005.

Maandagavond om 20.30 uur is een 25-jarige bromfietser uit Bergen bekeurd. Hij reed op de Bergerweg in Bergen zonder helm en zonder verzekering.

Verkeerscontroles

Den Helder, maandag 4 april 2005.

Maandagmiddag zijn drie automobilisten bekeurd wegens te hard rijden op de Zanddijk in Den Helder. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.

Wognum, maandag 4 april 2005.

Maandagmiddag zijn bij een verkeerscontrole langs de Nieuweweg in Wognum twee bekeuringen gegeven. Een voor het rijden zonder autogordel en een voor het rijden met een aanhangwagen met versleten banden.

Heiloo, maandag 4 april 2005.

Maandagmiddag zijn vijf snelheidsovertreders bekeurd langs de Ypesteinerlaan in Heiloo. De hoogste snelheid was 65 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.

Sijbekarspel, maandag 4 april 2005.

Maandagavond zijn acht automobilisten bekeurd die te snel reden over de Westerstraat in Sijbekarspel. De hoogste snelheid was 81 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.

Alkmaar, dinsdag 5 april 2005.

Dinsdagochtend zijn twee fietsers bekeurd die door rood licht fietsten op de Helderseweg in Alkmaar. Dit was ter hoogte van de Vlielandbrug.

Grootebroek, dinsdag 5 april 2005.

Dinsdagochtend zijn drie automobilisten bekeurd tijdens een autogordelcontrole langs de Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek.

Bovenkarspel, dinsdag 5 april 2005.

Dinsdagmiddag zijn drie automobilisten bekeurd die te hard reden over de Florasingel in Bovenkarspel en de Binnenwijzend in Westwoud. De hoogste snelheid was 77 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.