Politie Drenthe

Politie doet inval bij dealeradres harddrugs

Assen 05-04-2005

De politie heeft gistermiddag een inval gedaan bij een dealeradres in een flat aan de Thorbeckelaan. De twee bewoners, een 25 jarige vrouw en haar 31-jarige ex-vriend werden aangehouden. Bij de door politie Drenthe en Groningen gehouden actie werd ook de leverancier van de Assenaren aangehouden. Het gaat hier om een 26-jarige Groninger.

In totaal werd op de verdachten en in de woningen van hen, 70 gram harddrugs (cocaïne, heroïne en speed) inbeslaggenomen met een straatwaarde van 3500. Tevens werd 1500 aan kontant geld, mobiele telefoons en de personenauto van de Groninger in beslag genomen.

De verdachten werden ingesloten. De Assenaren onderhielden in Assen ongeveer 25 personen met hun harddrugs. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De overige bewoners van de flat werden middels een in de brievenbus gegooide flyer in kennis gesteld van de inval. In de flyer, een initiatief van de politie, gemeente Assen en de Stichting Woningbeheer Assen, wordt melding gedaan van de actie. Verder adviseren de initiatiefnemers dat als bewoners een vermoeden hebben dat er in hun omgeving een hennepplantage zit, men last heeft van een wietlucht of als men denkt dat er een dealeractiviteiten met betrekking tot harddrugs plaatsvinden, men kontakt op kan nemen met deze initiatiefnemers.

Politie Drenthe, gemeente Assen en Stichting Woningbeheer Assen werken actief aan een veilige leefbare woonomgeving. Zeker als het gaat om drugsdelicten of daaraan gerelateerde feiten. (05-101293)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting over dit bericht voor Politie Drenthe. 06-52528707