MKB-Nederland

Welkom bij het Meldpunt Knelpunten, de pagina waarop u, als mkb-ondernemer, een actieve bijdrage kunt leveren aan het verbeteren van de omstandigheden voor het mkb-bedrijfsleven.

Waarom dit meldpunt?

Ondernemers ervaren diverse knelpunten bij hun bedrijfsvoering. Die kunnen gaan over administratieve lasten, problemen bij het aannemen van personeel, getouwtrek met de fiscus, leerlingen die (te) weinig vakkennis hebben, juridische problemen, overlast van criminaliteit, de lijst is eindeloos. Die klachten staan niet op zichzelf, maar worden door veel ondernemers gedeeld.

MKB-Nederland signaleert uit hoofde van haar functie als belangenbehartiger al veel problemen. Ze tracht daar oplossingen voor aan te dragen bij de politiek, overheden (zowel landelijk, regionaal als lokaal) of overige instanties die verantwoordelijk zijn. Dit gebeurt op verschillende manieren, al naar gelang de aard en ernst van het onderwerp.

Naast eigen onderzoek, wil MKB-Nederland ook graag direct van ondernemers horen wat hen beweegt. Dit helpt ons om een zo actueel mogelijk overzicht te hebben. Hiervoor is dit Meldpunt Knelpunten ingesteld. Hoe werkt het? Geef aan op welk gebied u een knelpunt ervaart in het vakje onderwerp. Omschrijf in het tekstvak vervolgens zo duidelijk mogelijk wat het knelpunt is en eventueel wanneer u dit ervaart. Indien u zelf tips heeft voor een oplossing horen wij dat uiteraard ook graag.

MKB-Nederland zal de door u aangegeven voorbeelden meenemen in haar lobby- en andere activiteiten. Uiteraard behandelen wij uw gegevens hierbij strikt vertrouwelijk. Wellicht ten overvloede: dit meldpunt is niet bedoeld om individuele problemen op te lossen van een ondernemer. U krijgt in principe ook geen persoonlijke reactie terug. Wel kan het zo zijn dat wij u willen benaderen uw knelpunt nader toe te lichten. Mocht u daar bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat aanvinken. In de berichtgeving van MKB-Nederland op deze website en in de diverse media komen onze standpunten terug.
Naar formulier knelpunten

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2005 | Disclaimer |