Gemeente Oss


5/4/2005 - Gemeente onderzoekt verplaatsing zaterdagmarkt

De gemeente Oss voert in april een evaluatieonderzoek uit naar de verplaatsing van een deel van de zaterdagmarkt naar de Heuvel. De mening van de markt- of centrumbezoeker staat daarbij centraal. Het doel van het onderzoek is te achterhalen hoe de verschuiving van marktkramen van Terwaenen naar de Heuvel door de bezoekers wordt ervaren. Op verschillende zaterdagen in april staan enquêteurs op de Heuvel om de centrumbezoekers hierover een aantal vragen te stellen. Medewerking aan het onderzoek kost hooguit vijf minuten.

Zaterdagmarkt op de Heuvel Tot april 2004 stond de hele zaterdagmarkt op één locatie Terwaenen, ook wel bekend als het parkeerterrein op de Eikenboomgaard. Ongeveer een jaar geleden is ook de Heuvel op zaterdag als marktlocatie ingericht. De kraampjes op de Heuvel kunnen tot vijf uur 's middags blijven staan. Dit in tegenstelling tot de markt op Terwaenen die al om half twee sluit. Dit leidde ertoe dat met name de non-food marktkramen, waar onder meer stoffen, kleding, tassen en sieraden worden verkocht, zijn verplaatst naar de Heuvel. De kramen waar met name foodartikelen worden verkocht, zoals groente, fruit, zuivel en vis, zijn op Terwaenen blijven staan.

Medewerking onderzoek
De gemeente hoopt met de verplaatsing en ruimere openingstijden van de markt op de Heuvel dat het stadscentrum aantrekkelijker wordt voor de centrumbezoekers. Om dat te kunnen evalueren is de medewerking van de bezoekers aan dit onderzoek van groot belang. Het invullen van de vragenlijst duurt hooguit vijf minuten. Deelnemers aan het onderzoek maken kans op een bos bloemen ter waarde van 15 euro.