Ingezonden persbericht


Cendris en Microsoft ontwikkelen AdresXpress Office plugin

Infolabel voor online herkenning postcode/huisnummercombinaties en verrijking met actuele adresgegevens in Word en Outlook.

Schiphol-Rijk, 26 april 2005 - Cendris, onderdeel van Koninklijke TPG Post en leverancier van onder meer zakelijke en consumenteninformatie, heeft in samenwerking met Microsoft een AdresXpress Office plugin ontwikkeld. Met deze plugin kunnen vanuit Word of Outlook met één muisklik actuele adresgegevens worden opgevraagd aan de hand van postcode/huisnummercombinaties. Ook het omgekeerde, het aanvullen van een adres met postcode, is mogelijk. Deze plugin is een zogeheten Infolabel (Smart Tag) die vanuit Word of Outlook rechtstreeks via internet contact legt met de adres- en postcodedatabase van Cendris.

De AdresXpress Office plugin is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Cendris en Microsoft. Met de samenwerking beoogt Microsoft informatie toegankelijker te maken. Uit gesprekken met klanten blijkt dat de integratie tussen de verschillende informatiesystemen nog niet optimaal is waardoor de toegankelijkheid tot informatie in het gedrang komt. Dit wordt ook bevestigd in opdracht van Microsoft door TNS NIPO uitgevoerde onderzoeken in 2003 en begin 2005. Op grond van deze bevindingen spant Microsoft zich in om door integratie de toegankelijkheid tot informatie te vergroten. Cendris en Microsoft onderzoeken tevens de mogelijkheden van een plugin voor de directe koppeling tussen de CRM-oplossing van Microsoft Business Solutions en algemene zakelijke informatie die Cendris verzamelt.

De AdresXpress Office plugin is in mei op de site van Cendris (www.cendris.com) als download beschikbaar.

Cendris
Cendris is een onderdeel van Koninklijke TPG Post BV. Cendris behaalde in 2004 een omzet van ¤ 219 miljoen en heeft ca 4.000 medewerkers,. Het bedrijf biedt een compleet portfolio aan specialistische oplossingen op het gebied van directe communicatie, data en document management in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Centraal-Europa. Meer informatie is te vinden op www.cendris.com. Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.