Gemeente Drimmelen


Detachering A. Bruinincx als commandant brandweer formeel bekrachtigd

Met het plaatsen van handtekeningen onder de detacheringsovereenkomst is de benoeming van de heer A. Bruinincx als commandant van de brandweer Drimmelen op 30 maart officieel bekrachtigd. De aanstelling is al vanaf 17 januari van kracht. "De afgelopen tijd is benut om met de nieuwe brandweercommandant nadere afspraken te maken over de gewenste resultaten", aldus C. Wortel, gemeentesecretaris van Drimmelen. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met de heer Bruinincx een geschikte commandant gevonden hebben".

meer samenwerking in de regio
Bij het vertrek van de toenmalige brandweercommandant in 2004 heeft de gemeente Drimmelen besloten een vacature open te stellen voor een geschikte kandidaat op part-time basis. Een brandweercommandant, die het korps van Drimmelen kan aansturen en tegelijk in het samenwerkingsverband met de korpsen van Geertruidenberg en Oosterhout een duidelijke inbreng heeft. De heer Bruinincx is betrokken bij de regionale ontwikkelingen op brandweergebied, inclusief de samenwerking door de drie gemeenten.

Door die samenwerking kunnen de betrokken korpsen beter inspelen op onder andere de toenemende wet- en regelgeving voor de brandweer, het voortdurend werken aan kwaliteitsverbetering en het bereiken van betere resultaten met minder meerkosten.