FNV

FNV Bondgenoten: gezond akkoord CAO Metalektro

FNV Bondgenoten heeft vandaag een akkoord bereikt met de werkgevers in de Metalektro over een nieuwe CAO voor de 180.000 werknemers in de sector. De acties die voor komende donderdag en vrijdag waren gepland, zijn daarmee van de baan.
De werkgevers hebben op de voor Bondgenoten belangrijke drie punten flink toegegeven aan de eisen van de bond.

Bestuurder Hans van der Windt van FNV Bondgenoten is tevreden met het akkoord: "De stakingen hebben hun uitwerking niet gemist. Die hebben de werkgevers over de streep getrokken om aan onze eisen over pensioen, inkomen en aanvulling loon 2e ziektejaar tegemoet te komen. En het werkgeversvoorstel om werknemers ADV dagen voor niks te laten inleveren, is van tafel".

Pensioen

De huidige pensioenregeling wordt één op éen omgebouwd naar het nieuwe fiscale kader. De uittreedleeftijd blijft 62 jaar, zoals die in de huidige regeling ook is.

Inkomen

De werknemers krijgen de volgende loonsverhogingen:


- 0,5% per 1 juli 2005 structureel


- 0,5% per 1 september 2005 éénmalig


- 1,25% per 1 januari 2006 structureel


- 0,75% per 1 juli 2006 éénmalig


- 1,25% per 1 juli 2007 structureel

En per 1 januari 2007 nemen de werkgevers 1,4% pensioenpremie van de werknemers over. Feitelijk is dat voor de mensen een structurele loonsverhoging van 1,4%. In totaal is dus een loonsverhoging afgesproken van 4,4% structureel en 1,25% eenmalig, bij een looptijd van 1 juli 2004 tot 1 november 2007. Op jaarbasis betekent dit 1,3%.

Gezond werken

Ook over de loonaanvulling van zieke werknemers zijn de werkgevers van hun afbraakvoorstellen teruggekomen. Waar het gaat om het tweede ziektejaar is het volgende afgesproken:


- Wie weer gedeeltelijk aan het werk gaat - en dat kan ook op basis van arbeidstherapie zijn - krijgt in het 2e jaar vanaf datum werkhervatting 90% van zijn loon aangevuld.


- Wie nog ziek is, maar wel meewerkt aan z'n herstel en reïntegratie, dan krijg je tot 80% van het inkomen aangevuld. Wie dat niet doet, krijgt het minimum van 70%.

In het eerste ziektejaar krijgt iedereen tot 100% aangevuld.

Levensloop

Nieuw in de CAO is de levensloopregeling. Die houdt kort gezegd in dat werknemers fiscaal vriendelijk van hun brutoloon kunnen sparen, zodat zij op enig moment in hun loopbaan verlof kunnen opnemen. Zo kan maximaal voor 3 jaar extra verlof worden gespaard.