Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 5 april 2005

Diefstal bromfiets

BERGEN OP ZOOM: Vanaf de Sint Josephstraat is maandag een aluminiumkleurige bromfiets gestolen van het merk Vespa met het verzekeringsplaatje DVG961.

Man vernielt politieauto en beledigt politiemensen

BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagavond door de politie aangehouden voor het niet voeren van een geldige legitimatie, belediging van politiemensen, verzet tijdens aanhouding en vernieling van een politieauto. De politie kreeg rond 18.30 uur een melding dat een aantal personen zich verdacht ophield in een parkeergarage aan de Lindebaan. Toen de politie ter plaatse kwam trof zij een viertal personen aan. Één van deze personen, de 27-jarige verdachte, kon geen geldig legitimatiebewijs tonen. Toen de politie de man wilde aanhouden verzette hij zich hiertegen en beledigde de politiemensen. Na de aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tijdens deze autorit vernielde hij het interieur van de politiewagen. De man is in verzekering gesteld.

Fietster (13) licht gewond na verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 13-jarig meisje uit Bergen op Zoom is dinsdagmiddag kort na 13.00 uur licht gewond geraakt, toen zij over de Ravelstraat fietste en werd aangereden door een automobiliste. Het meisje, die vanuit de richting van het centrum kwam, reed op het fietspad in de richting van de Marconilaan-Noord toen zij met haar fietsstuur het stuur raakte van een meisje, dat naast haar reed. Zij kwam hierdoor op de rijbaan terecht, waar op dat moment een auto reed, die het fietsende meisje niet meer kon ontwijken. Het meisje belandde achtereenvolgens op de motorkap en de voorruit van de auto, waarna ze op het wegdek terecht kwam. Ze is per ambulance naar het Lievensbergziekenhuis overgebracht, waar geen blijvend letsel werd geconstateerd. Wellicht heeft het slachtoffer slechts enkele kneuzingen opgelopen.

Politie houdt bromfietscontrole

OUDENBOSCH: De politie heeft dinsdagochtend een bromfietscontrole gehouden onder de schoolgaande jeugd. Tussen 07.00 en 09.00 uur zijn 21 scholieren gecontroleerd op de Pagnevaartweg. 10 bromfietsen hadden een te groot vermogen. Hiervoor zijn bekeuringen uitgeschreven. Verder werd nog een bekeuring uitgeschreven voor het onnodig afval gooien op de weg door een scholier.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagnacht een 25-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden nadat hij teveel had gedronken. De man reed met zijn auto over het Dijkcentrum toen de politie hem controleerde. Hij bleek zodanig veel te hebben gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst