Gemeente Dordrecht


---

Commissie experts onderzoeken drie locaties `nieuwbouw' theater

Theo Venhovens

Het college van B&W heeft definitief besloten tot de bouw van een `nieuw' theater. B&W willen een commissie met gerenommeerde experts laten onderzoeken welke locatie voor de bouw het beste is. Het college heeft de intentie van het besluit direct voorgelegd aan de gemeenteraad, die dinsdagmiddag bijeen was en zou spreken over een initiatiefvoorstel van de raadsfractie van GroenLinks over het theater.
Accoord met .....
Burgemeester en wethouders gingen ook akkoord met een aantal andere onderdelen die een relatie hebben met De Stadswerven en het theater. Deze voorstellen worden nu voorgelegd aan de gemeenteraad van Dordrecht. Het college zal de raad voorstellen om het stedenbouwkundig plan met de kwaliteitsboeken `bebouwing' en `openbare ruimte' vast te stellen, in te stemmen met de grondexploitatie en een krediet beschikbaar te stellen voor het Energiehuis, dat plaats moet gaan bieden aan ToBe, Bibelot, de Popcentrale, een Kunstmagneetschool en huisvesting voor theaterproductiegroepen.

Theater
De discussie rond het theater heeft de Dordtse samenleving de afgelopen tijd intensief bezig gehouden. Allerlei groepen mengden zich in de discussie en kwamen met ideeën. Er moet echter een besluit genomen worden over de theatervoorziening in Dordrecht. Immers Kunstmin voldoet niet meer aan de ARBO-normen en de stad heeft ambities m.b.t. de programmering. Het college heeft nu besloten tot nieuwbouw.

Experts adviseren
Er is al op diverse punten onderzoek verricht naar de plek voor een nieuw theater. De Stadswerven is een locatie. In de discussies in de stad zijn ook andere locaties genoemd. Het college wil een duidelijke onderbouwing van de in de discussies genoemde locaties, zodat een besluit op goede gronden kan worden genomen. Het college heeft daarom besloten een commissie met gerenommeerde experts in te stellen. Die commissie moet helpen om tot een verantwoord finaal oordeel te komen over de theaterlocatie. Daarbij worden de locaties De Stadswerven, het Zuiveringsschap, het Statenplein en het ANWB-gebouw betrokken. Het college zal eind juni 2005 een definitief besluit nemen.

Redactie
Leo den Otter
Communicatie

telefoon (078) 639 69 89 of 06 - 513 734 82

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie