Gemeente Den Haag

april 2005
Afsluiting Koningskade door asfalteren (5 april)

Vanaf deze week beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de asfaltering van de Koningskade. Dit gebeurt voornamelijk op de kruising met de Zuid-Hollandlaan en vanaf die kruising tot aan het Korte Voorhout (Bosbrug). De Koningskade is dan niet afgesloten, maar het autoverkeer zal wel enige hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Deze voorbereiding duurt tot en met vrijdag 29 april. Van vrijdag 6 tot en met donderdag 12 mei a.s. krijgt de Koningskade een nieuwe laag asfalt. De Koningskade wordt dan in delen volledig afgesloten voor al het autoverkeer.

Onderhoud
Dat het asfalt op de Koningskade dringend aan groot onderhoud toe is, is te zien aan de diepe sporen en ribbels voor de verkeerslichten. Om de weg weer voor langere tijd geschikt te maken voor het verkeer, moeten meerdere lagen asfalt worden vervangen. Dit asfalteren is gepland van 6 tot en met 12 mei a.s. Bij het plannen van deze werkzaamheden is als uitgangspunt genomen, dat ze moeten plaatsvinden in een relatief rustige periode, omdat de Koningskade een zeer belangrijke weg is in Den Haag. Hiermee wordt de overlast enigszins beperkt.

Afsluitingen
Van vrijdag 6 mei tot en met zaterdag 7 mei is het deel van de Koningskade tussen de Wassenaarseweg en de Zuid-Hollandlaan volledig afgesloten. Op zondag 8 mei wordt met name aan de kruising van de Koningskade met de Zuid-Hollandlaan gewerkt. De Koningskade is dan geheel afgesloten voor alle verkeer tussen de Wassenaarseweg en het Korte Voorhout. Tot slot is van maandag 9 mei tot en met donderdag 12 mei de Koningskade tussen de Zuid-Hollandlaan en het Korte Voorhout volledig afgesloten.

Reisadvies
De afsluiting van de Koningskade heeft grote gevolgen voor het autoverkeer. Iedereen die tussen 6 en 12 mei via de Koningskade zou willen reizen, wordt daarom aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Eventueel kan het autoverkeer de omleidingsroutes volgen. Wel moet het verkeer rekening houden met extra reistijd in deze periode.

Meer informatie
De meest recente informatie over de werkzaamheden aan de Koningskade en over de omleidingsroutes is te vinden op de website www.denhaag.nl/koningskade. Ook staan hier plattegronden op vermeld met de locaties waar wordt gewerkt.