Gemeente Tilburg

5-4-2005
T Bus gaat en staat voor Tilburg
Nieuw stadsbusvervoer Tilburg en Goirle van start gegaan

Zondag 3 april jl. is T Bus van start gegaan. T Bus staat voor het nieuwe stadsbusvervoer in Tilburg en Goirle. Nieuw zijn ondermeer de comfortabele haltes en bussen, de (actuele) informatie op maat, de drie wijkbussen en de eigen, herkenbare huisstijl.

De komst van T Bus betekent een ingrijpende verandering in het openbaar stadsvervoer in Tilburg en Goirle. Er is een geheel nieuwe dienstregeling met andere frequenties en vertrektijden, meer directe verbindingen en betere aansluitingen en overstapmogelijkheden. Alle routes zijn veranderd, waardoor meer inwoners gebruik kunnen maken van de bus. Daarnaast rijden er 3 wijkbussen (kleine personenbussen, gereden door vrijwilligers) en meer comfortabele bussen (o.a. met een lage instap). Op 23 belangrijke opstappunten zijn nieuwe, luxe haltes aangelegd. Alle bussen en luxe haltes zijn voorzien van actuele reisinformatie over de vertrektijden. De inwoners zijn op maat over T Bus geïnformeerd met de OV-wijzer, die in 28 verschillende edities in de wijken van Tilburg en Goirle verspreid is. Op belangrijke locaties (zoals ziekenhuizen, gemeentehuis etc.) komen Terug naar Huiswijzers, waarop staat hoe reizigers vanuit deze locatie met de stadsbus kunnen reizen. Tot slot heeft het stadsbusvervoer een eigen gezicht gekregen, o.a. herkenbaar aan het T Bus logo. De huisstijl komt terug op en in de bussen, op de haltes en op alle informatiemiddelen. BBA Personenvervoer verzorgt de uitvoering van T Bus in opdracht van de gemeente Tilburg.

Zie voor meer informatie over T Bus www.tilburg.nl (onder de stad, cultuur en vrije tijd/openbaar vervoer) of www.bba.nl.