Vera Mann hoofdrol in musical Mamma Mia!

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 05-04-2005 18:36

Amsterdam, 5 april 2005

Vera Mann speelt vanaf half mei de hoofdrol in de ABBA-musical Mamma Mia!. Zij wordt daarmee de alternate van Simone Kleinsma, die sinds november 2003 de rol van de humoristische, alleenstaande Donna speelt. Onlangs verlengde Simone Kleinsma haar contract bij Mamma Mia!. Vera Mann zal minimaal 1 keer per week in de rol van Donna te zien zijn.

In 2004 was Vera Mann te zien in de zeer lovend ontvangen musical Passion van Stephen Sondheim en James Lapine. Vera Mann: 'Op de première van Mamma Mia! sprak ik Joop van den Ende over Passion. Vijf dagen later belde hij op dat hij Passion wilde produceren. De dag na de laatste voorstelling van Passion ben ik gevraagd om auditie te doen voor Mamma Mia!. En met succes. Dit kan bijna geen toeval zijn!'

Vera Mann speelde eerder hoofdrollen in onder andere musicals als Me And My Girl, Evita, West Side Story, Les Misérables, My Fair Lady, Joe De Musical, Diana een One Woman Musical, Peter Pan de Musical, In De Schaduw van Brel en Passion. Ze ontving de Pall Mall Export Prijs en in 2001 en 2004 de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Mamma Mia! vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna, een alleenstaande moeder. Haar dochter Sophie (Céline Purcell) staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader weggegeven wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dit is. De voorstelling is uitsluitend te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Noot voor de redactie/