Vereniging FME-CWM

Nieuwe kansen met oppervlaktebehandelingen

Op dinsdag 5 april a.s. organiseren Vereniging FME-CWM en Syntens een voorlichtingsbijeenkomst voor constructeurs en productontwikkelaars over nieuwe kansen met oppervlaktebehandelingen.

Als constructeur of productontwikkelaar bent u steeds bezig om te zoeken naar de beste oplossingen voor de door u te ontwikkelen producten. Het is echter lastig om de functionele eigenschappen die nodig zijn te vertalen in de juiste materiaaltoepassingen. Functionele eigenschappen van een product kunnen op allerlei manieren worden gerealiseerd. U kunt een hoogwaardig materiaal toepassen. Veelal kunt u deze eigenschappen ook realiseren door toepassing van een (goedkoop) basismateriaal en deze te voorzien van een oppervlaktelaag.

Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst wordt u in contact gebracht met nieuwe kansen voor uw bedrijf door het toepassen van oppervlaktebehandelingen. Hierbij wordt uitgegaan van de vraagzijde naar benodigde functionele eigenschappen en niet vanuit de aanbodskant voor specifieke oppervlaktelagen.

Project 'Nieuwe toepassingen coatingtechnieken' FME-CWM heeft bij haar leden geconstateerd dat er behoefte is aan meer kennis op het gebied van coatingtechnieken. Daarom heeft zij het initiatief genomen om, in samenwerking met relevante partijen zoals Syntens, NIMR, IOP Oppervlaktetechnologie, NCC, FDP, VOM, NIL, ECN, Rasceur Industrial Innovations, TNO Industrie en BMS een kennisoverdrachtsproject op te starten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van SenterNovem. Hiervoor hebben deze partijen gezamenlijk voorlichtingsbrochures ontwikkeld op het gebied van:

* Dunne lagen (
* Dikke lagen (> 10 µm)

* Thermisch gespoten aluminium deklagen

* Deklagen op dunne plaat

* Kwaliteitsaspecten bij het toepassen van deklagen

Deze bijeenkomst is de eerste voorlichtingsbijeenkomst in het kader van dit project. In de loop van het jaar volgen meerdere verdiepingsbijeenkomsten op bovenstaande gebieden. Deze zullen worden aangekondigd op deze website.

Programma
Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst wordt ingegaan op nieuwe kansen met oppervlaktetechnieken. Na een plenair gedeelte, waarin o.a. de ontwikkelde brochures worden gepresenteerd, kunt u deelnemen aan vier van de acht praktische parallelle workshops. Tijdens deze workshops vertellen constructeurs of productontwikkelaars over hun ervaringen en de door hun gerealiseerde nieuwe kansen met oppervlaktetechnieken. Ook krijgt u inzicht in het moeilijke keuzeproces dat zij daarbij hebben doorlopen. Hierdoor krijgt u inzicht in dergelijke processen, zodat u in uw eigen praktijk hierdoor extra kansen kunt creëren.

Meer informatie en aanmelding
De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 5 april a.s. op locatie Hotel Roskam te Rheden (bij Arnhem). Een routebeschrijving volgt na inschrijving. Deelnamekosten voor leden van FME-CWM, IOP Oppervlaktetechnologie, FDP, NIL, BmS, NCC, VOM en voor klanten van Syntens 95,- (excl. BTW). Voor overige deelnemers 145,- (excl. BTW).

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via het aanmeldingsformulier (78 kB)

Vereniging FME-CWM, M. de Graaf 079 - 353 13 75 of Syntens, J. van de Put, 040 - 239 41 00