Gemeente IJsselstein


Inloopavond visie Hollandse IJssel
woensdag, 30 maart 2005 - 09:10 CET

IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Vlist, de provincies Utrecht en Zuid-Holland en de waterbeheerders Rijkswaterstaat, directie Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaan samen de Hollandse IJssel tussen Nieuwegein en Gouda aanpakken.

Samen hebben zij een Integraal Ontwikkelingsperspectief Hollandse IJssel, meer dan water opgesteld. In deze visie staat, hoe de acht partners willen dat in 2020 het gebied tussen en vlak langs de IJsseldijken er uitziet en functioneert. Daarnaast zijn er zes gebiedsgerichte uitvoeringsprojecten, de ontwikkelingsgebieden. Voor IJsselstein zijn dat de gebieden tussen Noord en Zuid-IJsseldijk en bedrijventerrein IJsseloevers.

Informatie
Van 15 maart t/m 29 april 2005 ligt het perspectief ter inzage op de kantoren van de acht partners en is inspraak mogelijk. Een uitgebreide samenvatting, maar ook het hele plan is te downloaden van de site van het waterschap, www.destichtserijnlanden.nl.

Inloopavond
Op 5 april organiseren de acht partners een inloopavond in Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4 in Montfoort. Tussen 19.30 en 22.00 uur kunnen belangstellenden vrij binnenlopen, kaartmateriaal bekijken, de doorlopende presentatie over het perspectief bijwonen en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren uit de projectgroep.

Na 29 april worden de reacties verwerkt en besluit de stuurgroep of en hoe het ontwikkelingsperspectief bijgesteld moet worden. In het najaar van 2005 wordt het vastgesteld in de vergaderingen van de gemeenteraden, Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het waterschap. Daarna volgt de ondertekening van een convenant waarin alle partners zich vastleggen voor de uitvoering van het perspectief.