Gemeente Deventer

Week 14, 4 april 2005

RAAD OP STAP MET WIJKAANPAK

Nu de nieuwe raad is geïnstalleerd vindt de afdeling Wijkaanpak het een goed moment om de leden (opnieuw) te laten kennismaken met de Deventer Wijkaanpak. Zij gaan dit doen door de wijken en het buitengebied van Deventer in te gaan en plekken te bezoeken waar bewoners met Wijkaanpak dingen voor elkaar hebben gekregen. De bewoners van de wijken 3 en 4 kunnen op dinsdag 5 april een groep fietsende mensen verwachten terwijl het buitengebied én Bathmen met de bus wordt bezocht.

Bij de organisatie van de middag zijn natuurlijk de bewoners van de desbetreffende delen van Deventer nauw betrokken. Zij vormen per slot van rekening de basis van Wijkaanpak. Door de raad te confronteren met hun gerealiseerde wensen of ideeën gekoppeld aan een korte uitleg over hoe dit tot stand is gekomen, wordt snel zichtbaar wat de Deventer Wijkaanpak is. Verder voert de fietstocht langs andere kenmerkende plekken in de wijk of het buitengebied. Voor het buitengebied is de bus als vervoermiddel gekozen vanwege de afstanden en de beperkte tijd die er is om alle dorpen in het kader van Wijkaanpak te bezoeken.

Aan het einde van de middag verzamelen de groepen zich in het Buurthuis de Raambuurt. Hier volgt nog een presentatie met beelden van het bezoek van die middag en tot slot is er een gezamenlijke maaltijd.

Publicatiedatum: 5-4-2005