Digitale Gemeente Houten

PvdA stelt vragen over veiligheid in Houten

dinsdag 5 april 2005 - Bron: redactie SDGH

De PvdA fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de onrust die zij bemerkt over de veiligheid in Houten. Aanleiding is een brief die de partij ontving van een bewoner uit de omgeving van de Riddersborch, waar afgelopen vrijdag de supermarkt werd overvallen. De briefschrijver pleit voor een burgerwacht omdat volgens hem "de politie jammer genoeg steeds achter de feiten aan loopt, de gemeente onvoldoende preventieve maatregelen neemt, de politiek angstvallig stil blijft en de burgers het gevoel hebben machteloos te staan."

De PvdA fractie vindt de suggestie voor een burgerwacht zeer zorgelijk en voelt zich aangesproken door de bewering dat de politiek angstvallig stil blijft. De PvdA wil van het college weten wat het vindt van de ontwikkeling van het aantal gewapende overvallen in Houten en de roep om een burgerwacht en hoe het college de onrust wil wegnemen.

Het afgelopen half jaar vonden in Houten enkele gewapende overvallen plaats, oa. bij de benzinepomp, een café en supermarkt (poging) op het Plein. Afgelopen vrijdag werd een supermarkt op de Riddersborch overvallen. Naar aanleiding van de overvallen in het Oude Dorp besloot de ondernemers- vereniging om binnenkort bij elkaar te komen om te kijken of er onder de winkeliers van het Oude Dorp en van het Rond animo is om in samenwerking met de gemeente Houten een project rondom veiligheid voor winkeliers te starten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).