Procuctschap vee, vlees


05-04-2005 PB 13

Innovatie Awards voor drie vers vleesbedrijven

PVE-voorzitter Jos Ramekers heeft Innovatie Awards uitgereikt aan kalfsvleesproducent Van Drie Group, aan Verpakkingsindustrie Veenendaal en het bedrijf Gildepak uit Stiens. Dit gebeurde in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de Nationale Food Week. De Innovatie Awards zijn dit jaar voor de 5e keer uitgereikt aan bedrijven en instellingen uit de vleessector en de vers-branche. De awards gelden voor innovaties op het gebied van processen, machines, installaties, gereedschappen, systemen en materialen. Er waren dit jaar drie categorieën: Tracking en Tracing, Hygiëne en Duurzaamheid. De concurrentiekracht van bedrijven en bedrijfstakken wordt voor een groot deel bepaald door haar innoverend vermogen, aldus Ramekers. Dat vergt dus vernieuwing in denken en doen, en in creativiteit: kortom innovatief vermogen. Kennis is de centrale concurrentiefactor geworden. Jos Ramekers reikte de Innovatie Awards uit aan drie bedrijven in drie categorieën:
· Categorie Tracking & Tracing: de Van Drie Group, kalfsvleesproducent in Apeldoorn, vertegenwoordigd door dhr. Henny Swinkels. Het bedrijf heeft een gecertificeerd voedselveiligheidsprogramma ontwikkeld, dat de Tracking & Tracing omvat van grondstoffen en eindproducten van de kalvermelkindustrie en van kalveren tot en met het uitleveren van kalfsvlees in al haar facetten.
· Categorie Hygiëne: B.V. Verpakkingsindustrie Veenendaal, vertegenwoordigd door dhr. Weinand van Kesteren. Het bedrijf maakte een apparaat dat automatisch op een hygiënische en eenvoudige manier tussenleggers voor vleeswaren snijdt en aanbiedt.
· Categorie Duurzaamheid: Gildepak U.A. te Stiens, vertegenwoordigd door dhr. Anton Brouwer. Het bedrijf ontwikkelde een transparante presentatieverpakking van PLA. Dat is gemaakt van maïs en dus goed composteerbaar is. Het is voor een zelfde prijs leverbaar als vergelijkbare producten van aardolieproducten. In de categorie Hygiëne reikte juryvoorzitter Paardekooper nog een nominatie uit aan het bedrijf ACLO te Zevenbergen, vertegenwoordigd door dhr. Arie Lodder.