Novum en Betten Beursmedia News gaan alliantie aan

'Economisch nieuws voor een breed publiek'

AMSTERDAM, 20050405 -- Novum Nieuws is deze week begonnen met de levering van berichten van financieel-economisch persbureau Betten Beursmedia News. De nieuwe combinatie Novum / Betten levert een uniek maar bovenal toegankelijk economisch nieuwsproduct voor een breed publiek.



De samenwerking met Betten Beursmedia News, de snelste en meest volledige Nederlandstalige financieel-economische nieuwsdienst, sluit volledig aan bij de strategie van Novum om zoveel mogelijk expertise in huis te halen. Novum is een persbureau dat samenwerkt met specialisten op diverse deelgebieden. Hierdoor is Novum in staat een hoger kwaliteitsniveau te garanderen.


Hoofdredacteur Marcel van de Hoef van Novum Nieuws ziet de samenwerking met Betten als een belangrijke kwalitatieve impuls voor het product. "Door de grote expertise van de redactionele staf van Betten worden de vaak lastige onderwerpen beter geduid en inzichtelijk gemaakt voor het algemene lezerspubliek. En dat is het publiek dat wij bedienen."


Hoofdredacteur Wim Moerkerk van Betten Beursmedia News stelt: "De samenwerking met Novum past binnen de strategie van Betten om via allianties met andere mediapartijen een breder publiek te bereiken. Betten is reeds diep-geworteld in de financiële wereld als het gaat om beursnieuws; de samenwerking met Novum maakt het mogelijk een nog breder pakket aan economisch nieuws te bieden."


Van de Hoef wil in samenwerking met Betten het meest toegankelijke sociaal en financieel economische nieuwsproduct van Nederland ontwikkelen. "Het bedrijfsleven en macro-economische ontwikkelingen hebben een enorme invloed op ons leven. Maar vaak laten lezers zich afschrikken door de vele cijfers en de moeilijke termen. Om toegankelijk te kunnen schrijven hebben wij de expertise van Betten nodig. Zij weten als geen ander hoe het nieuws geduid moet worden en waarom het verhaal voor een lezer interessant zou kunnen zijn."


Door de samenwerking tussen de Betten-redactie en de kernredactie van Novum worden ook binnen- en buitenlandverhalen met economische raakvlakken beter. Ook zal Betten een bijdrage gaan leveren aan 'spinoff-producten', zoals financieel-economische blokken voor de radio- en videoafdeling van Novum.


Novum levert in Nederland, maar ook in het buitenland, nieuws aan radiostations, kranten, tijdschriften, websites, bedrijven en (overheids)instellingen. Verder is Novum in Nederland de grootste verspreider van nieuws op het internet, in zowel beeld (foto en video), als geschreven en gesproken woord.


Betten Beursmedia News is de toonaangevende Nederlandstalige financieel-economische nieuwsdienst. De redactie van Betten Beursmedia News verzorgt dagelijks een stroom aan financieel-economische nieuwsberichten, met een accent op de ontwikkelingen op Euronext Amsterdam. Via datavendors zoals Reuters, Bloomberg en Thomson Financial wordt het nieuws verspreid onder het merendeel van de Nederlandse banken en effectenhuizen. Daarnaast verzorgt Betten Beursmedia News de financieel-economische berichtgeving voor verschillende mediapartijen, zoals kranten en websites. Het nieuws van Betten Beursmedia News kenmerkt zich door snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.