Ingezonden persbericht

Onderzoek wijst PSP aan als populairste mobiele gaming device

UTRECHT, 20050405 -- Bezoekers op de populaire gamesite GameVillage hebben de PlayStation Portable van Sony aangewezen als favoriete handheld. Hiermee verslaat deze handheld voor computerspellen o.a. de Nintendo DS en de mobiele telefoon.


De uitslag is opvallend door het feit dat de PSP nog niet in Europa te verkrijgen is. De gaming handheld is al wel verkrijgbaar in Noord-Amerika en Azië, maar zal pas later dit jaar in Europa op de markt verschijnen. Volgens bezoekers van GameVillage is de PSP al wel makkelijk te importeren naar Europa.

Het onderzoek is gehouden onder 325 bezoekers van GameVillage. Op de vraag "Wat is je favoriete handheld" werd als volgt geantwoord:
Sony PSP 44,3%
Nintendo DS 41,8%
Nintendo GameBoy 9,5%
Mobiele telefoon 2,4%
Nokia N-Gage 2%

Over GameVillage
GameVillage is een informatieve en interactieve website over PC en video spellen. De site is onderverdeeld in drie rubrieken die elk een aparte doelgroep aanspreken. GameVillage Family richt zich op een zeer breed publiek van elke leeftijd dat normaal niet op de gangbare gamesites komt. De informatie over spellen is dan ook voor iedereen te begrijpen en wordt speciaal voor dit publiek zonder enig gamersjargon geschreven. In GameVillage Kidsgames wordt informatie gegeven over (educatieve) spellen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar. De informatie is bedoeld voor ouders met kinderen in deze leeftijd. Ouders vinden hierin onder andere terug voor welke leeftijden een spel geschikt is, of er geweld in zit en of het spel makkelijk op de computer te installeren is. In de derde rubriek, GameVillage Elitegamer, wordt de core gamer aangesproken met dagelijks gamenieuws, uitgebreide reviews, diepte interviews met de gaming industrie, columns van core gamers en andere artikelen die de fanatieke gamer aanspreken. GameVillage is met 370.000 unieke bezoekers per maand één van de grootste Nederlandstalige websites over PC en video spellen.




Ingezonden persbericht