Gemeente Borger-Odoorn


05-04-2005
WHOZNEXTTEAMS: SPORTIEVE ACTIVITEITEN 2004 EN GROTE PLANNEN 2005

In 2004 hebben de vier whoZnext-teams V-mond-City, 2e Exloërmond, Borger en Nieuw-Buinen sportactiviteiten voor hun leeftijdsgenoten georganiseerd. Activiteiten waar over het algemeen veel jongeren op af kwamen. Met één van de activiteiten heeft het whoZnext-team V-mond-City uit Valthermond de Coca-Cola-Award gewonnen. Dit is een prijs t.w.v. 500,- die vijf keer per jaar wordt uitgereikt aan het whoZnext-team met de meest bijzondere whoZnext-activiteit. Een whoZnext-team bestaat uit vijf tot acht jongeren tussen de 12 en 18 jaar die samen met een volwassen coach voor jongeren buurtsportactiviteiten organiseren. Het sportaanbod is op die manier beter op hun wensen afgestemd. Zij krijgen hiervoor een budget uit de BSI van de gemeente Borger-Odoorn. Ook 2005 belooft een jaar vol sportieve whoZnext-activiteiten te worden.

Activiteiten 2005
In maart organiseerde het whoZnext-team uit 2e Exloërmond een bowlingactiviteit in Stadskanaal. Veertig jongeren deden hier aan mee. In Borger gaan jongeren sporten op de Megamove in Zuidlaren. Half april organiseert het whoZnextteam V-mond-city een nachtsporttoernooi in de sporthal van t' Brughuus in Valthermond. WhoZnextteam Borger organiseert dan een Panna Knock Out toernooi in Borger. Wegens het succes in 2005 zijn de teams van plan om de survival en de zeskamp dit jaar nogmaals te organiseren.

Activiteiten 2004
De activiteiten bestonden uit een zeskamp met 10 onderdelen in sporthal Hunsowhal in 2e Exloërmond, een ski-activiteit op de kunstskibaan in Wezuperbrug, een ATB activiteit met Gert Jacobs in de bossen van Borger, een schaatsactiviteit in De Smelt, een darttoernooi met topdarter Albertino Essers in de Bunermonde in Nieuw-Buinen, een survival in Grollo en een sportmiddag whoZ-on-wheels waarbij jongeren konden kennismaken met de gehandicaptensport.

Sponsoring
De gemeente Borger-Odoorn stelt voor het organiseren van de activiteiten jaarlijks een budget uit de BSI beschikbaar. Eind juni heeft V-mond-City van de Rabobank in Valthermond in het kader van sponsoring vrijwilligerswerk een computer en een fax gekregen. Journalist Erik Riensema van het Algemeen Drents Persbureau en Rosalie Bauman van de gemeente Borger-Odoorn hebben in mei de whoZnext-teams een Workshop Publiciteit gegeven.

WhoZnext
De whoZnext-teams spelen samen met een volwassen coach een (mede) bepalende rol in hun leefomgeving. De whoZnext-teams krijgen als missie mee: het organiseren van buurtsport-activiteiten. De campagne roept jongeren op om hun stem te laten horen waar het gaat om sport en zorgt ervoor dat zij op dit gebied meer te vertellen krijgen. Het sportaanbod is op die manier beter op hun wensen afgestemd. Jongeren zullen het sporten daardoor minder snel voor gezien houden.