Landstede


Allochtone vrijwilligers in gesprek met wethouder

In het kader van de Oriëntatieweek op vrijwilligerswerk maken allochtone cursisten van Landstede in Ommen kennis met het vrijwilligerswerk in Ommen en Dalfsen. Dinsdagmiddag stond een bezoek van wethouder Geurs van de gemeente Ommen op het programma.

Op maandag 4 april is de Oriëntatieweek van start gegaan. De cursisten krijgen de hele week voorlichting over vrijwilligerswerk. Zo gaan de cursisten onder meer twee dagen stage lopen bij verschillenden organisaties zoals de Stadsboerderij, Activiteitencentrum de Dante en Kringloop Vechtgoed en Noggus&Noggus in Dalfsen.

Wethouder Geurs bracht dinsdagmiddag een bezoek aan Landstede in Ommen om vragen van cursisten te beantwoorden. De cursisten kregen antwoord op vragen als: Wanneer mag ik als buitenlander vrijwilligerswerk doen? en Heeft Nederland mensen nodig die vrijwilligerswerk doen en waarom? In een geanimeerd gesprek kregen de cursisten veel informatie.

Woensdag en donderdag staan er stages op het programma. De Oriëntatieweek wordt afgesloten met een evaluatieochtend op vrijdagochtend.